2014. november 8., szombat

Non-plus





Körülbelül 3 éve sütöttem meg ezt a sütit, és haragszom magamra, hogy miért nem sütöttem korábban belőle, mert tényleg olyan finom, mint amilyenre emlékeztem.
Viszont még nagyobb hibám, hogy nem egyből két adagot sütöttem, mert egyszerűen nem lehet eleget enni belőle. :D
Aki szereti a linzer sütiket, jobb, ha egyből dupla adagot süt!:)
Most egy kis meglepivel is készültem, mert végre felvettük életem első sütős videóját!:))
Fogadjátok sok szeretettel!!:)


https://www.youtube.com/watch?v=eNlom2AFwaE


Hozzávalók:

Tésztához (kb 60 db):
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
Bevonathoz:
  • 200 g porcukor
  • 2 tojásfehérje
A ragasztáshoz:
  • 15 dkg baracklekvár
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk.
  2. Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, fontos, hogy krémes habot kapjunk.
  4. A mázból a tészták tetejére kalapokat kanalazunk. 
  5. 180 fokon 10-15 percig sütjük őket.
  6. Ha kihűltek, 2-2 korong alját megkenjük baracklekvárral és összeragasztjuk őket.
Egy kicsit talán pepecselős munka, de szerintem megéri. :))

Nehézség: közepes
Sütési idő: 10-15 p
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá:)

6 megjegyzés:

  1. Szuper lett a videó! Legyen most már sok ilyen! ;) A sütit hétvégén biztos, hogy meg is csinálom!
    Nagyon szeretem a blogodat, remélem meglesz a közönség díj! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Enci!
      De aranyos vagy!!! Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy tetszik!:))
      Remélem ízleni fog a süti!:)
      Igyekszek most már több videót készíteni.:))
      Puszi:)

      Törlés
  2. Hűha, erről lemaradtam. Gyönyörűen sikerültek, pedig nem egy egyszerű süti! :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon finom amugy te mindent elkészítesz? Van olyan dolog amit nem tudsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy ízlik:)
      Igyekszek minél többféle süteményt kipróbálni, de azért még mindig van miből választani:)
      Eddig szerencsére minden sikerült amit kipróbáltam, de biztos van olyan is, amit még nem tudok.

      Törlés