2015. január 31., szombat

Amerikai krémes / Creamy pudding square




Nagyon egyszerű és gyors krémes-habos sütemény. :)

Hozzávalók:
Tészta:
  • 7 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 15 ek. víz
  • 2 ek olaj
  • 200 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
 Pudingkrém
  • 7 tojásfehérje
  • 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint a pudingba)
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 – 6 dl tej

 Tetejére:
  • 4 dl habtejszín ( ne felejtsd el előtte betenni a hűtőbe!)
  • 3 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló

Elkészítés:


  1. A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal.
  2. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket.
  3. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  4. A pudingporból és a tejből főzzünk sűrű pudingot.
  5. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  6. A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on.
  7. A tejszínt a cukorral, habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20+10 perc
Sütési hőfok: 180 °C

Jó étvágyat hozzá!:))

Eredeti recept: ITT

---------------------------------------------

Easy, creamy dessert.

Ingredients:
Sponge:

  • 7 egg-yolk
  • 200 g sugar
  • 15 tablespoon water
  • 2 tablespoon oil
  • 200 g flour
  • 12 g baking powder
  • 2 tablespoon cocoa


Puddingcream:

  • 7 egg whites
  • 7-10 tablespoon sugar
  • 80 g vanilla puding powder
  • 5-6 dl milk


Cream to the top:

  • 4 dl whipping cream
  • 3 tablespoon sugar
  • 10 g whip it (stabilizer for whipping cream)


Directions:

  1. Stir the egg-yolk with the sugar, the oil and the water until smooth.
  2. Add the flour-baking powder-cocoa mixture, and mix it well.
  3. Pour into the pan.
  4. In a preheated oven, on 180°C bake it for 20 mins.
  5. While the sponge is baking, make the pudding.
  6. Stir well the pudding powder with the milk, and cook over low heat, until you have a thick cream.
  7. Whisk the egg whites with the sugar until stiff, and gently fold to the hot pudding cream.
  8. Spoon to the sponge, and bake it another 10 mins on 180°C.
  9. Whisk the whipping cream with the sugar and the stabilizer until stiff.
  10. Then spoon the cream into the cooled down cake.


Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 20 + 10 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!


6 megjegyzés:

  1. Uhhhhhh szívesen megkóstolnám :) nagyon csábító :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Szandi ! köszi a receptet nagyon jól sikerült :D Bár én csak a fele adagot készítettem de tökéletes lett. A hétvégén a Narancsos túrótortádat készülök megcsinálni, csak féllek,hogy szét fog folyni. Lenne esetleg pár nyugtató gondolatod, hogy mért nem ? Bocsi csak nekem általábana dolgok csurgósra sikerednek. Elöre is köszi a válaszod :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa:)
      Nagyon örülök, hogy ízlett:)
      Ne félj tőle, a zselatin mindent megfog :D Csak Horváth Rozisat vegyél, mert azzal jól működik:) Nagyon sokan elkészítették már, és mindenkinek megkötött, ne félj, neked is meg fog:)

      Törlés