2011. október 9., vasárnap

Karamell

Ez a karamellnek az a fajtája, ami nem fagy meg és könnyen tudsz vele bánni. Ráadásul mennyei finom! ;)


Hozzávalók:
  • 250 g cukor
  • 3 dl habtejszín
Elkészítés:
  1. Kavargatás nélkül hagyjuk, hogy a cukor megbarnuljon, vagyis karamellizálódjon.
  2. Ha szépen elolvadt mindenhol a cukor, akkor mehet bele a forró tejszín. A karamell meg fog egyből keményedni, de ne ijedj meg, mert el fog benne szépen olvadni.


 

És kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá! :)

6 megjegyzés:

  1. Szandiii imádom a blogodat!:) Nagyon ügyes vagy! Hiányoztok <3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök Katiii, hogy tetszik,köszönööm:)):$
    Ti is nagyon hiányoztok:( siessetek haza!!:)♥

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szandi!
    Mit gondolsz, ez a karamell használható sajttortához, gyümölcsös öntet helyett?
    Előre is köszönöm a választ,
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóri,
      Én nem használnám ezt az öntetet, inkább megmaradnék a gyümölcsös öntetnél, mert ezzel iszonyatosan tömény lesz/lenne. A málna öntet pont tökéletes hozzá.
      Ugyebár a sajtkrém az édes, a gyümis öntet inkább savanykás (persze csak egy picit).
      Szóval én nem merném ezt a karamell öntetet használni hozzá. :/
      Szandi

      Törlés
  4. A habtejszín nem ugyanaz, mint a főzőtejszín ugye? Szóval mindenképp habtejszínt kell bele tenni?

    Köszönöm: Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Magdi!
      Így van, a kettő nem ugyanaz, és habtejszínnel próbáld ki a karamellt:)
      Szandi

      Törlés