2011. október 9., vasárnap

Karamell

Ez a karamellnek az a fajtája, ami nem fagy meg és könnyen tudsz vele bánni. Ráadásul mennyei finom! ;)


Hozzávalók:
  • 250 g cukor
  • 3 dl habtejszín
Elkészítés:
  1. Kavargatás nélkül hagyjuk, hogy a cukor megbarnuljon, vagyis karamellizálódjon.
  2. Ha szépen elolvadt mindenhol a cukor, akkor mehet bele a forró tejszín. A karamell meg fog egyből keményedni, de ne ijedj meg, mert el fog benne szépen olvadni.


 

És kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá! :)

9 megjegyzés:

  1. Szandiii imádom a blogodat!:) Nagyon ügyes vagy! Hiányoztok <3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök Katiii, hogy tetszik,köszönööm:)):$
    Ti is nagyon hiányoztok:( siessetek haza!!:)♥

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szandi!
    Mit gondolsz, ez a karamell használható sajttortához, gyümölcsös öntet helyett?
    Előre is köszönöm a választ,
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóri,
      Én nem használnám ezt az öntetet, inkább megmaradnék a gyümölcsös öntetnél, mert ezzel iszonyatosan tömény lesz/lenne. A málna öntet pont tökéletes hozzá.
      Ugyebár a sajtkrém az édes, a gyümis öntet inkább savanykás (persze csak egy picit).
      Szóval én nem merném ezt a karamell öntetet használni hozzá. :/
      Szandi

      Törlés
  4. A habtejszín nem ugyanaz, mint a főzőtejszín ugye? Szóval mindenképp habtejszínt kell bele tenni?

    Köszönöm: Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Magdi!
      Így van, a kettő nem ugyanaz, és habtejszínnel próbáld ki a karamellt:)
      Szandi

      Törlés
  5. Mire lehet használni? Torta toltesre esetleges vagy csak pohár krém?

    VálaszTörlés
  6. Szia, nagyon gusztusos, de én is azt kérdezném hogy mire használjuk. Torta betöltésére?

    VálaszTörlés
  7. We are sincerely grateful that your blog contains such excellent material. alexandria traffic lawyer.

    VálaszTörlés