2012. június 23., szombat

Kávékrémes pite





Nagyon finom krémes sütemény. Eddig kétszer sütöttem meg, és még aznap elfogyott, ezért nem tudom, hogy a tésztája megpuhul-e másnapra, mert még aznap kicsit nehézkes felvágni szépen. Első nap recés tepsiben sütöttem, na abból valami kegyetlen volt kiszedni. Ezért ma már kapcsos formában csináltam, amiből lényegesen könnyebb volt kiszedni.


Hozzávalók:
Tészta:
  • 250 g liszt
  • 150 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1 tojássárgája

Kávékrém:
  • 500 ml tej
  • 100 ml forró kávé
  • 4 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 40 g keményítő

Tetejére:
  • fehér- vagy tejcsoki

Elkészítés:
  1. A lisztet és a cukrot keverjük össze, majd a vajat morzsoljuk bele.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze.
  3. Tegyük hűtőbe kb 20 percre.
  4. Sütőpapírral béleljünk ki egy kapcsos tepsit és nyomkodjuk bele. (úgy, hogy legyen széle!)
  5. Előmelegített sütőben, 200°C-on süssük 10-15 percig. (Ha szépen megpirult a széle, akkor vegyük ki hamarabb.)
  6. A tejet és a kávét tegyük fel forrni.
  7. A tojássárgáját, van.cukrot és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá a keményítőt.
  8. Ha felforrt a tejeskávé folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a keményítős tojássárgáját.
  9. Sűrűsödésig kevergetve főzzük, majd vegyük le és hűtsük egy kicsit, majd öntsük rá a kisült tésztára.
  10. Ha kihűlt a krém olvasszuk fel a csokit, majd csorgassuk rá a krém tetejére. 


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 200°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Eredeti recept: itt

2 megjegyzés:

  1. bazee de ügyes vagy, nagyon jót tesz a szemnek is már maga a kép:D
    és jók azok a kávészemek a képen;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen,nagyon örülök,hogy tetszik!:)

      Törlés