2013. május 30., csütörtök

Pudingos epres szelet


Valahogy ez az idei eper nem igazi, nem édes egyáltalán...így mi a legjobb felhasználási lehetőség? Hát persze, hogy a süti!! :)
Ha egyáltalán nem édes az eper, és szeretitek az édes sütiket, akkor a krémbe tegyetek kicsivel több cukrot!



Hozzávalók:
Tészta:
  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 2 kk sütőpor

  • kb 40 dkg eper


Krém:
  • 2 cs. van.pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 tojás
  • 1 liter tej


Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóiból süssünk piskótát. 
  2. A széleit vágjuk le, majd tegyük vissza a sütőbe és szárítsuk kb 10 percig.
  3. A krémhez a 2 cs. pudingport, cukrot, lisztet és a 2 tojássárgáját kavarjuk össze, majd a tejet adjuk hozzá és főzzünk belőle sűrű krémet, majd még melegen adjuk hozzá a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot.
  4. A kihűlt tészta tetejét rakjuk ki a félbevágott,lecsöpögtetett eperrel, majd kenjük rá a félig kihűlt krémet.
  5. A szárított tésztát morzsoljuk össze, majd szórjuk a tészta tetejére.
  6. Fogyasztás előtt 5-6 órán át tároljuk hűtőben.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1-1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!


Eredeti recept: ITT

6 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy, nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!:))

      Törlés
  2. Nagyon mutatós süti. Mentettem!! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Á, de kár hogy csak most láttam meg, mikor már túl vagyok a holnapra szánt sütiken - én is epreset készítettem (többek között). De mivel nagyon jól néz ki, szerintem a jövőhéten megsütöm ezt a finomságot :)
    Nálunk is mindenki nyafog a szép de savanyú eper miatt - Oli megoldotta; nutellával megtöltötte az eperszemeket :D Mit mondjak, naggyon fincsi volt így együtt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na majd akkor jövő héten :P Köszönööm, örülök, hogy tetszik! :)
      Mi finomat sütöttél?:)
      Aaa csorog a nyálam :D De akkor más is érzi, hogy nem az igazi.. :(

      Törlés