2013. augusztus 16., péntek

Kókuszos brownie / Brownie with coconut



Most is bebizonyította a brownie, hogy igencsak sok oldala van. Készíthető meggyel, mogyoróval, dióval, karamellel, krémsajttal és akár kókusszal is. Én most a kókuszos verziót készítettem el. 
Még csak tesóm kóstolta meg, de neki nagyon ízlett!:)

Hozzávalók (38x25 cm-es tepsi):
Tészta:


  • 240 g csoki (nekem ebből 180 g tej- és 60 g étcsokoládé)
  • 270 g vaj
  • 5 tojás
  • 470 g cukor
  • 2,5 ek van.aroma
  • 200  g liszt
  • 70 g keserű kakaó (ha cukrozott kakaót használunk, akkor mindenképpen csökkentsük a cukor mennyiségét!)
  • 1 tk sütőpor

Kókuszkrém:
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 cs. van.cukor
  • 150 g tejföl
  • 200 g kókuszreszelék


Elkészítés:

  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. Egy tálban a cukrot és a tojásokat habverővel verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a van.aromát.
  3. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a cukros tojáshoz, és kavarjuk homogénre.
  4. Végül keverjük hozzá az olvasztott csokit.
  5. A tészta felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. TIPP: Érdemes előtte a tálat lemérni, így könnyebb megfelezni.
  6. A kókuszkrémhez a tojást, a cukrokat és a tejfölt kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket.
  7. A krémet kanalazzuk a tészta tetejére, majd óvatosan simítsuk egyenesre. 
  8. Végül öntsük rá a maradék tésztát. (Óvatosan húzzuk szét, mert a krém és a tészta is ragadós!) TIPP: Ne hagyjuk sokáig a tésztát állni, mert ha elkezd kötni a vaj, akkor nehezebb kenni.
  9. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 30 percig.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

-----------------------------------------------------------------

The brownie is good with everything: cherry, walnut, peanut, caramel, mascarpone and coconut too.

Ingredients:
  • 240 g chocolate (I used 180 g milk, 60 g dark chocolate)
  • 270 g butter
  • 5 eggs
  • 470 g sugar
  • 2,5 tablespoon vanilla aroma
  • 200 g flour
  • 70 g cocoa (unsweetened)
  • 1 teaspoon baking powder


Coconut cream:
  • 2 eggs
  • 100 g sugar
  • 10 g vanilla sugar
  • 150 g sour cream
  • 200 g coconut


Directions:
  1. Line you pan with baking paper, leaving an overhang on all sides.
  2. Melt the chocolate and the butter in water bath.
  3. Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream, then add the vanilla aroma.
  4. To the eggy mousse gently fold the flour, coca, baking powder mixture.
  5. Then add the melted chocolate and stir until smooth.
  6. Pour the half of the cream into the prepared pan.
  7. To the coconut cream, stir the eggs, sugar, vanilla sugar, and sour cream, then add the coconut.
  8. Spoon this cream to the top of the batter.
  9. Then pour the other half batter. (Be careful, because the cream and the batter are sticky!)
  10. Tip: Make this as fast as you can, because the butter will become hard, and it will be harder to spread.
  11. In a preheated oven, in 180°C bake it for 30 mins.


Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 30 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)



A kókuszkrém ötlete Nosaltyról van!

9 megjegyzés:

  1. Csak nyelek itt nagyokat :))
    Szuper jól néz ki és biztosan különlegesen fincsi a kókuszkrémmel. Listára felvéve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:) Jujj de jóó, örülök:) Remélem nektek is bejön ezzel a kókuszkrémmel!:)

      Törlés
  2. nekem nem akar valaki sütni ilyet? elég jól néz ki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahah :D köszii,örülök, hogy tetszik:))
      Nézz szépen valamelyik családtagodra, hátha megsajnál :D

      Törlés
    2. próbáltam, nem jött be :D

      Törlés
    3. Hát nincs más hátra,mint hogy te megpróbálod! :P
      Még finomabb és még jobban fog esni, ha te magad csinálod!:)

      Törlés
  3. A magyar leírásban a tésztához 470 g cukor még???!!! Nem elírás? Mert az angol változatban egy gramm sincs írva a csokikon kívül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az angolból maradt ki a mennyiség. És nem elírás!:)

      Törlés
  4. karácsonykor megcsináltam,az egyik legjobb brownie amit ettem!

    VálaszTörlés