2016. február 5., péntek

Kinder bueno szelet




Tesóm már hetek, hónapok óta nyaggat, hogy csináljak megint ilyen sütit, mert hogy neki mennyire ízlik. Nekem meg sosem volt kedvem, mert az maradt meg belőle, hogy kicsit pepecselős.. Hát ez valós emlék volt, viszont! megéri!! olyaan nagyon finom, hogy húú! :D Nutella szerelmeseinek kötelező süti!:)



Hozzávalók:
Tészta:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa/rétesliszt
  • 1 ek olaj
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 70 g durvára darált mogyoró


Krém:
  • 6 tojássárgája
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 cs. van.pudinpor
  • 0,5 l tej
  • 80 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 120 g tejcsokoládé
  • nutella
  • 0,5 kg háztartási keksz
  • meleg tej
  • 70 g durvára darált mogyoró

Tejszín:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 4 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló

Elkészítés:
  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  2. A lisztet, a sütőport, és a zsemlemorzsát/réteslisztet keverjük össze, majd forgassuk hozzá a hab felét.
  3. Adjuk hozzá az olajat, majd a hab másik felét.
  4. Simítsuk a tepsibe és szórjuk meg durvára aprított mogyoróval.
  5. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 15 percig.
  6. Még melegen kenjük meg a tésztát Nutellával. (mikróban melegítsük meg kicsit)
  7. A krémhez a tojássárgáját, a réteslisztet és a pudingport keverjük simára, majd adagoljuk hozzá a tejet és főzzünk belőle pudingot.
  8. Adjuk hozzá a vajat, valamint a porcukrot, és kavarjuk simára.
  9. Osszuk két részre a krémet.
  10. Még melegen adjuk az egyikhez a kockára tört csokoládét, és hagyjuk a krémeket teljesen kihűlni.
  11. Meleg tejbe áztassuk a kekszeket és rakjuk ki a tészta tetejét.
  12. Kenjük meg a sárga krémmel és szórjuk meg mogyoróval.
  13. Ismét rakjuk ki a tetejét tejbe mártott keksszel. 
  14. Kenjük le a tetejét Nutellával.
  15. Majd simítsuk el a tetején a csokoládés krémet.
  16. A tejszín hozzávalóiból verjünk kemény habot és kenjük meg a tészta tetejét.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!

Eredeti recept: ITT

27 megjegyzés:

  1. Családunkban is nagy kedvenc... csak legközelebb ők is megsüthetnék helyettem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahah :DD ezek szerint nem csak nekem túl hosszadalmas az elkészítése :D

      Törlés
  2. Mi az, hogy hetek, hónapok?? :ooo Legalább 3-4 éve várok erre a sütire! :o :D

    VálaszTörlés
  3. Vajas keksszel is jó a süti? Mivel az puhább keksz azt is bele kell mártogatni a tejbe? KÖszi, Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzsi!
      Én mindenképpen háztartási keksszel készíteném, mert a vajas keksz elviheti az ízét, mert az édesebb. Remélem ízleni fog!:)
      Kellemes ünnepeket!

      Törlés
  4. Szia Szandi!
    Szeretném megcsinálni ezt a sütit hétfőn, de csak kedden szeretném szállítani. Ebben az esetben mikor rakjam rá a tejszínhabot? közvetlenül szállítás előtt vagy előző nap azt is rárakhatom? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Orsi!
      Érdemes inkább szállítás előtt rárakni, mert a tejszínhab frissen a legfinomabb :)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen!!! :)

      Törlés
    3. Orsikam,igazan kedves Toled,hogy elhozod Kecskemetre nekem a sutit. Nem baj ha osszeesik a hab,ugy is megeszem ;) :D

      Törlés
    4. Orsikam,igazan kedves Toled,hogy elhozod Kecskemetre nekem a sutit. Nem baj ha osszeesik a hab,ugy is megeszem ;) :D

      Törlés
    5. :D :D Szofikám!!! Csakis tökéletes habbal szállítom Neked :D
      Szandi ne haragudj hogy kicsit offoltuk itt a dolgokat :)))

      Törlés
  5. Hú, ez brutális... :)
    Elképesztően ügyes vagy. A sütik is szuperek, az oldalad is, a videók is. Ilyen fiatal létedre hihetetlenül profi vagy. Majd szólj, mikor nyílik meg a cukrászdád. A törzsvendéged leszek. De addig is feliratkozom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó nagyon nagyon szépen köszönöm!! Hihetetlenül jól esnek a szavaid!!:)
      Egyből szólni fogok!!:)

      Törlés
  6. Szia! :) én azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsiben sütötted meg a tésztát? :)
    Köszönöm szépen előre is a válaszod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Edit!
      38x28 cm-es a tepsim:)
      Jó sütögetést:)

      Törlés
    2. Nem lett olyan tökéletes külsőre, mint a tiéd, de az ízével nagyon elégedett vagyok, így első próbálkozásra büszke vagyok magamra!! :D Köszönöm a receptet, és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! :)

      Törlés
    3. Nagyon örülök, hogy ízlett!:) A külseje pedig legközelebb már tökéletes les:)

      Törlés
  7. Szia Szandi! Csak ámulok és bámulok a sütijeid láttán. Én nagyon "béna" süti készítő vagyok, de te meghoztad a kedvem ezzel a sütivel a sütögetéshez. Tényleg jó bele a sós mogyoró? Először a videót láttam és ott azt említetted. Mennyire érezhető ki a sós íz? Bár most így fogom csinálni, mert nem bírom ki, amíg vennék holnap sótlan mogyorót. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kriszta!
      De aranyos vagy, koszi:)
      Tenyleg jo bele, nagyon kulonlegesse teszi, de ha idegenkedsz tole akkor nyugodtan tegyel bele sotlant:)
      De ahogy olvasom gondolom mar elkeszitetted...milyen lett?:)

      Törlés
  8. Szia Szandi!

    Bocsánat, hogy csak most válaszolok. Isteni lett a süti, külön öröm, hogy még én is meg tudtam csinálni. Tényleg jó volt bele a sós mogyoró. :-) A többi sütidet is igyekszem majd kipróálni.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Milyen mogyorót használsz? Sóstól félek egy kicsit ? Márkát tudnál írni? Üdv

    VálaszTörlés
  10. Szia. Tészta hozzávalóhoz írtad h 2 el liszt , 2 ek zsemlemorzsa/ rétes liszt, itt melyiket kell? Elég a 2 ek liszt és a zsemlemorzsa? Köszönöm válaszod Alexandra

    VálaszTörlés
  11. Szia. Tésztájához lehet sima liszt és zsemlemorzsa? 2 -2 el? Nincs rétes lisztet. Köszi a valaszt

    VálaszTörlés