2013. november 8., péntek

Mézespuszedli



Tudom tudom kicsit korán hoztam nektek mézes sütit, ugyanis még csak november van, de nem lehet elég korán elkezdeni a Karácsonyra való készülést, nem igaz? :P
Nagyon finom és sokáig puha marad! Nálunk ez az eddigi befutó!:)
A tésztája kicsit lágy lesz, ne ijedjetek meg! Pár kanál lisztet bele kell gyúrni a nyújtás előtt és akkor nem lesz vele probléma!
Mivel nem került rá kivételesen díszítés, így én inkább mézes puszedlinak hívnám. :)

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 4 tojás
  • 280 g porcukor
  • 250 g méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 cs. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 250 g olvasztott vaj


Elkészítés:

  1. A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszerkeveréket keverjük össze, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze.
  2. Tegyük hűtőbe és pihentessük kb. 5 órán keresztül.
  3. Nyújtsuk ki kb 6-7 mm vastagra majd szaggassuk ki.
  4. Előmelegített sütőben,180°C-on süssük 15-20 percig. (Ha szükséges vegyük ki hamarabb, vagy süssük tovább!)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + 5 óra pihentetés + sütés
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése