2017. október 20., péntek

Snickers


Hmm.. mi igazi karamell fanatikusak vagyunk..nyamnyam..
Alapból a snickersből egy egész kartonnal meg tudnék enni, jajj is lenne nekem.. :D 
Na de most, hogy megcsináltam az itthoni verzióját, hát nagyon nehéz leállni.
Érdemes kipróbálni, biztos, hogy nem utoljára készítettem el!!:)

Hozzávalók:
Tészta
  • 130 g liszt
  • 70 g cukor
  • 40 g vaj
  • 1 tojás

Karamellréteg:
  • 200 g cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 50 g vaj
  • 250 g sós mogyoró

Csokiréteg:
  • 200 g csokoládé


Elkészítés:
  1. A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
  2. A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
  3. Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
  4. A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
  5. Majd adjuk hozzá a vajat.
  6. Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
  7. Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
  8. Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Eredeti recept: ITT

6 megjegyzés:

  1. Én is bírom a Snickerst, jó móka lehet otthon elkészíteni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Segítenél abban, hogy kb. mekkora tepsiben készítsem? Köszi, Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kriszta!
      Az én tepsim 31x21 cm-es:)
      Jó sütést!
      Szandi

      Törlés
  3. Zseniálisan hangzik :) Vajon kókuszkrémmel is ugyanilyen fincsi lesz?... (A tejfehérje tiltólistás nálunk...) Kipróbálom :) Köszönöm.

    VálaszTörlés