2014. július 2., szerda

Oreo keksz





Ettetek már oreo kekszet? Ha még nem, akkor ne hagyjátok ki!
Nagyon finoom milka csokiban, shakeben, és biztos vagyok, hogy mindenhogy, akár sütiben is! 
Ezért ma a házi változatát hoztam el nektek. Apa meg volt bolondulva érte, nem csodálom. :P
Szerintem ez a keksz másnap az igazi. :)
A receptet köszönöm TücsökBogárnak

Hozzávalók (35 kekszhez):

  • 225 g liszt
  • 90 g holland kakaó
  • 25 g nesquik kakaó (akár lehet mind a 115 g holland, de nekem az már túl keserű lett volna)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 125 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1 tojás


Krém:

  • 50 g vaj
  • 210 g porcukor
  • 5 ek habtejszín
  • 1 tk van.aroma


Elkészítés:

  1. A lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sütőport keverjük homogénre.
  2. A lágy vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást.
  3. Adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és kezdjük el összegyúrni. (Nekem nem állt össze 100%-osan.)
  4. Nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
  5. A tetejét egy kisebb kiszúróval megnyomhatjuk, hogy mintás legyen.
  6. Előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 7 percig. (A kekszeket ne szedjük fel a sütőpapírról míg meleg, mert eltörhet!)
  7. A krémhez a vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd keverjük hozzá a tejszínt.
  8. Tegyük be a krémet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  9. Ha kihűlt a keksz, akkor töltsünk meg 2 kekszet kb fél kiskanál krémmel, majd rakjuk megint vissza a hűtőbe, hogy visszadermedjen a krém. (Én ezután kivettem a hűtőből.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 7 perc
Sütési hőfok: 160°C

Jó étvágyat hozzá!:)

9 megjegyzés:

  1. Hűűű, köszi! Én nagyon szeretem, de olyan drága :( Viszont ez a házi változat felcsigázott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nagyon borsos az ára! :)
      De jóó nagyon örülök neki! Remélem nektek is ízleni fog. :))

      Törlés
  2. Szia! Nézz be hozzám egy díjért, ha van kedved! :)
    http://csibekalandok.blogspot.com/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon szuper az oldalad, nagyon jók a sütik:) Tuti vissznézek még receptekért:) Most ezt szeretném elkészíteni, viszont az lenne a kérdésem, hogy a krémhez habtejszínt használsz? Kemény habbá vered a krémhez? Köszi! :) Nézz be hozzám is, ha van kedved: http://becreative.blog.hu/2013/02/25/receptek_662#more5104905

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Köszönöm szépen, aranyos vagy!:)
      Igen, habtejszínt használok, de nem kell felverni, csak hozzákeverni folyósan!:)
      Gratula a blogodhoz és sok sikert!:)
      Szandi

      Törlés
  4. Szia. Megsütöttem. Isteni lett. Legközelebb egyből két adagot készítek. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      De jóó,nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!:))

      Törlés
  5. Thanks for sharing, nice post!

    Đến Casanova đây là cafe san vuon dep o tphcm bạn không nên bỏ qua hay bạn muốn học bài thì quán cafe thích hợp để học bài cực thú vị đấy hay quán quán cafe có view đẹp ở sài gòn bạn không nên bỏ qua hay quán cafe có đàn piano siêu lãng mạn hay casanovacafe là 1 trong cà phê giá rẻ bạn nên đến 1 lần, hay tổng hợp những quán những quán cà phê dễ thương ở sài gòn hay những quán cafe nhỏ và xinh đến là mê hay cafe doc dao o sai gon không đụng hàng hay casanova là quán cafe wifi mạnh thích hợp để làm việc hay cafe sang chanh bạn nên trải nghiệm hay cafe độc lạ sài gòn cực đẹp hay quán cafe có bánh Pizza cực ngon ăn là nghiền hay đây là cafe nhac acoustic sai gon cực lãng mạn hay máy đưa võng tự động giúp bé ngủ ngon hay đây là quán cafe phong cách lạ bạn nên đến hay đây là quán cà phê có chỗ chơi trẻ em hay bạn muốn hội họp thì đây là quán cà phê có máy chiếu cho bạn làm việc hay nhung quan cafe co phong rieng cho làm offline làm việc hay điểm danh quán cafe thú cưng bạn nên đến hay quan cafe boi bai tarot cực thú vị.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon köszönöm a receptet,nagyon finom lett!

    VálaszTörlés