2014. augusztus 4., hétfő

Málnás-túrós pohárkrém





Az előző bejegyzésben olvashattátok, hogy kicsit több túrókrémet készítettem a Karamellás-túrós-csokis keksztortához, így a megmaradt krémből pohárkrémet csináltam. Nem is akárhogyan! Július közepén Görögországban nyaraltam a családommal és barátommal, ahol egy kedves görög étteremben ajándékként pohárkrémet szolgáltak fel. Nekünk nagyon ízlett, az alján keksz volt, rajta egy tejfölös krém - legalábbis mi annak éreztük, de lehet, hogy valamiféle görög joghurt volt - illetve málna szósz volt rajta. Így mikor Anya látta, hogy maradt ki krém, megkérdezte, hogy miért nem csinálok belőle pohárkrémet? Ráadásul Mamám pont vett egy csomó málnát nekünk, így minden alapanyagom megvolt hozzá.

Egy pillanatra elkalandozok, mielőtt rátérnék a receptre, de muszáj megkérdeznem, hogy Ti hallottatok már a foodpanda online ételrendelős oldalról? Ma éppen kutakodtam a neten, így bukkantam rájuk. Nekem nagyon szimpatikus az egész oldal, ráadásul a közelben lévő összes étterem étlapját is megtalálom egy oldalon. Nagyon menő! :D Szerintem én a közeljövőben rendelni fogok az oldalon keresztül valami finomságot!:) (Ezen a linken érhető el az oldal: http://www.foodpanda.hu/ )


Na de vissza is térek a recepthez:

Hozzávalók:
Túrókrém:
  • 150 g túró
  • 1 dl tejföl
  • 0,8 dl tejszín
  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek cukor

  • durvára darált keksz (háztartási vagy zabkeksz)


  • málna

Elkészítés:

  1. A pohár aljára tegyünk pár kanál durvára darált kekszet.
  2. Ha szeretnénk, hogy puhább legyen a keksz, akkor 1 ek málnalével locsoljuk meg. (Persze ez a lépés kihagyható.)
  3. A túrókrémhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a van. cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott fehércsokit. 
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a túrókrémhez. (Ha darabos lenne a krém, akkor botmixerrel törjük pépesre.)
  5. Majd a túrókrémet kanalazzuk a keksz tetejére.
  6. Végül rakjunk a pohárkrém tetejére pár szem málnát.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc



Jó étvágyat hozzá!:)

Ui: Most hogy gondolkozok, legszívesebben felturbóztam volna egy kis csokikrémmel, mint amilyen a keksztorta tetején van. Nyammiii:)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztán néz ki! Ha a wizzair is úgy akarja, mi is Görögben töltjük a nászutat :D
    ha van kedved, csinálhatnál egy kis élménybeszámolót itt a blogban, én legalábbis szívesen olvasom - most, hogy én is előbújtam a csigaházamból az esküvős képekkel, nagy buzgón mindenki mást is kapacitálok XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!:)
      Merre mentek Görögo.on belül?:)
      Nagyon örülök, hogy láthattam rólatok képeket, nagyon aranyosak vagytok!:) Így hogy tudom téged érdekelne, lehet még a héten írok egy kis élménybeszámolót :) :D

      Törlés
  2. Zakyntosra megyünk már nagyon várom ;) Tudod, egy idő után már az ember a bloggerekre is kíváncsi, nem csak a sütikre ;) Pláne úti beszámoló... ah, ha egyszer nyerek a lottón, világ körüli útra költöm :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos fantasztikus lesz!:)
      Igen én is így vagyok vele, hogy szeretnélek jobban megismerni titeket!:)
      Na az tuti, hogy én is körbe utaznám a világot, de csodás lenne..hmmm :D

      Törlés