2014. augusztus 26., kedd

Szilvás cobbler / Plum cobbler




Mamám nagyon sok szilvát hozott nekem, így arra gondoltam, hogy csinálok belőle valami finomat. Így ezt a nagyon finom amerikai süteményt választottam. :)

Hozzávalók:
Tészta:

  • 250 g liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl habtejszín


Töltelék:

  • 600 g szilva
  • 2 csapott ek étkezési keményítő
  • 3 ek cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:

  1. A szilvákat vágjuk ketté, és rakjuk a tál aljába. 
  2. Szórjuk meg a keményítővel, a cukorral és a van.cukorral, majd forgassuk jól össze.
  3. A tésztához a lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. (Puha tésztát fogunk kapni.)
  4. Egy kanál segítségével halmozzuk a szilva tetejére. (nagyon szorosan nem kell rakni, mert kicsit nőni fognak.)
  5. Szórjuk meg cukorral a tészta tetejét.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30-35 percig.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30-35 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Eredeti recept: ITT


------------------------------------------------------------

Ingredients:
Batter:
  • 250 g flour
  • 100 g cold butter
  • 50 g sugar
  • 1 pinch of salt
  • 2 teaspoon baking powder
  • 1 egg
  • 1,5 dl whipping cream


Filling:
  • 600 g plum
  • 2 tablespoon cornstarch
  • 3 tablespoon sugar
  • 20 g vanilla sugar



Directions:


  1. Cut into half the plums, and put in a heatproof saucepan.
  2. Spread with cornstrach, sugar and vanilla sugar, and stir it well.
  3. To the batter, crumb the butter to the flour, then add the all ingredients and mix it completely. (It will be soft.)
  4. Spoon the batter to the top of the fruits. (Don't put too close, because it will grow a little)
  5. Spread the top with sugar.
  6. In a preheated oven, on 180°C bake it for 30-35 mins.


Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 30-35 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése