2014. június 20., péntek

Csokitorta avokádóval / Chocolate cake with avocado






Zita segítsége alapján javítottam a receptet, ezúton köszönöm neked a segítséget, illetve az alapreceptet is. Itt tudjátok elérni: ITT
Illetve a korábbi bejegyzést töröltem, mert az URL cím továbbra is megtévesztő volt, valamint a forrás megjelölés is véletlenül lemaradt, amiért elnézést kérek!

Na de a tortáról...hm nagyon finom, mintha igazi csokoládés krém lenne a tetején, pedig avokádó és kakaó van benne, érdemes kipróbálnia mindenkinek, igazi különlegesség:)

Hozzávalók (22 cm-es tortaforma):
Tészta:

  • 70 g darált mandula
  • 130 g darált dió
  • 140 g magozott datolya
  • fél kiskanál só


Csokikrém:

  • 3 puha avokádó
  • 105 g kakaó
  • 75 g vaj
  • 150 g nádcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor



Elkészítés:

  1. A mandulát, a diót, a datolyát, és a fél kiskanál sót rakjuk turmixgépbe, és pürésítsük, míg összeáll.
  2. Nyomkodjuk bele a tortaformába, és helyezzük hűtőbe egy órára kb.
  3. Addig készítsük el a krémet.
  4. Az avokádót, a nádcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a kakaót rakjuk turmixgépbe, és turmixoljuk össze.
  5. Majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és kenjünk meg a tészta alapot a krémmel.
  6. Ismét helyezzük a hűtőbe kb 1 órára.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Jó étvágyat hozzá!:)


---------------------------------------------------------------

This is a really delicious chocolate cake. 


Ingredients (22 cm cake):
For the cake:
  • 70 g grout almond
  • 130 g grout walnut
  • 140 g date without the pit
  • half teaspoon salt


Chocolate cream:
  •  3 soft avocado
  • 105 g cocoa (non sugar)
  • 75 g butter
  • 150 g cane sugar
  • 1 pinch salt
  • 10 g vanilla sugar



Directions:
  1. Put the almond, the walnut, the date and the salt in a food processor, and blend it.
  2. Press this mixture into the tin, then refrigerate at least 1 hours.
  3. Put the avocado, the cane sugar, the salt, the vanilla sugar and the cocoa in a food processor, and blend it until you have a smooth cream.
  4. Then stir to this the melted butter, and pour the cream to the cake.
  5. Refrigerate again at least 1 hours.

Difficulty: easy
Prep time: 20 minutes + refrigeration

Bon appétit!

Chech out my YouTube video about this cake:
https://www.youtube.com/watch?v=IvrmTnt410M



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése