2015. március 7., szombat

Narancsos túrótorta / Orange cottage cheese cake




A hétvégén 5 tortát is sütöttem, ez az egyik a sok közül:)

Hozzávalók (26 cm-es torta):
Tészta:

  • 2 tojás
  • 100 g cukor + 40 g a habba
  • 155 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 75 ml tej
  • 75 ml olaj
  • 8 g sütőpor


Narancsos túrós krém:

  • 3,5 dl narancslé
  • 500 g túró
  • 250 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 cs. habfixáló
  • 4 ek zselatin


Csokikrém: 

  • 180 g csokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 37 g vaj
Díszítés:
  • 90 g csokoládé
  • 0,5 dl habtejszín
  • 5 g vaj


Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  4. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  5. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. A krémhez a túrót 3 dl narancslével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze.
  10. Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz.
  11. A maradék 0,5 narancslevet a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!)
  12. A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
  13. A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát.
  14. A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára.
  15. A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt.
  16. A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára.
  17. Másnap reggel a díszítéshez a csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt.
  18. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, majd töltsük habzsákba és nyomjunk rózsákat a torta tetejére.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

---------------------------------------------------------

I baked this weekend 5 cakes, and this is the one of them.:)
Ingredients:
For the sponge:
  • 100 g sugar + 40 g to egg-whites
  • 2 eggs
  • 155 g flour
  • 20 g cocoa
  • 75 ml milk
  • 75 ml oil
  • 8 g baking powder

Orange cottage cheese cream:
  • 3,5 dl fresh orange juice
  • 500 g cottage cheese
  • 250 g sugar
  • 10 g vanilla sugar
  • 5 dl whipping cream
  • 20 g whip it (stabilizer for whipping cream)
  • 4 tablespoon gelatine

Chocolate layer:
  • 180 g chocolate
  • 1,5 dl whipping cream
  • 37 g butter

Decoration:
  • 90 g chocolate
  • 0,5 dl whipping cream
  • 5 g butter

Directions:
  1. Mix the flour, cocoa, and baking powder.
  2. In a separate bowl add the egg-yolks, 100 g sugar, milk and oil.
  3. Beat the egg whites with 40 g sugar until stiff.
  4. Mix the egg-yolks mixture with electric mixer, then add the flour mixture, and beat until smooth.
  5. Then gently fold the egg whites with hand whisk, but one tablespoon at a time.
  6. Line you tin with baking paper, then pour the sponge into this tin.
  7. In preheated oven, in 175°C bake it for 20 mins.
  8. The cottage cheese, 3 dl orange juice, sugar and vanilla sugar mix until smooth,
  9. Beat the whipping cream with the stabilizer until stiff, then gently fold to the cottage cheese cream.
  10. Mix 0,5 dl orange juice with the gelatine, then warm up, and gently fold to the cream.
  11. Put back the cake tin over the sponge, then pour the cottage cheese cream, and refrigerate for few hours.
  12. To the chocolate layer, melt the chocolates and the butter in a water bath.
  13. Stir the hot whipping cream to the melted chocolate, and pour to the cake.
  14. Refrigerate at least 4 hours.
  15. To the decoration melt the chocolates and the butter in a water bath.
  16. Stir the hot whipping cream to the melted chocolate, and decorate the cake.
Difficulty: easy
Prep time: 1,5 hours + refrigeration
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 175°C

Bon appétit!:)

18 megjegyzés:

  1. Isteni finom lehet es csodaszep is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon könnyed torta:) Köszönöm szépen:)

      Törlés
  2. Tényleg mutatós és a recept alapján nagyon finom is lehet! :)
    Egy kérdésem lenne, hogy Te milyen tejszínt használtál hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:)
      Parmalat habtejszínt használok mindig!

      Törlés
  3. Uhhhhhhhh imádnám :) nagyon mutatós lett és biztos finom is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!!:) A visszajelzés alapján nagyon finom volt:))

      Törlés
  4. Szia! Gyöngyörű ez a torta, megpróbálkoznék vele. Emlékszel esetleg, hány centi magas lett? ill. még egyet kérdeznék, mielőtt hozzálátok. Azt írtad, hogy 15.A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt. Ez azt jelenti, hogy a tejszínt nem kell felverni, csak melegíteni? Langyosra? Mikróban vagy gázon? Ne haragudj, hogy ilyenekkel zavarlak, de még kezdő vagyok. Köszi szépen előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen!:)
      Olyaan 8 cm magas, ha jól emlékszem..plusz a díszítés.
      Pontosan, nem kell felverni, csak kézmelegre felmelegíteni - de van amikor én úgy ahogy van hidegen keverem hozzá. Én nem szoktam a mikróban, mert ott nem látok rá, ezért én a gázt ajánlom, mert ott folyamatosan tudod ellenőrizni, hogy elég meleg-e.
      Nyugodtan kérdezz, ha van még bármi más kérdésed:)

      Törlés
  5. Nagyon köszönöm a választ! Megküzdök vele valahogy... Ha még esetleg olvasod, csak annyit kérdeznék, hogy ugye sima étcsoki kell hozzá? Aztán többet már nem zavarlak, ígérem :) Szia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen!:)
      Igen-igen, sima étcsoki:)
      Majd írd meg kérlek, hogy hogy sikerült!:)
      Szia!

      Törlés
  6. Szia, szeretném megkérdezni, hogy a habtejszín és a habfixáló helyett használhatok-e Hulala-t?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Őszintén szólva én nem szeretem a Hulalát az íze miatt, de ha te szereted, akkor persze nyugodtan használhatsz :)

      Törlés
    2. Köszönöm a választ, még annyit kérdeznék, hogy a csokikrémbe tényleg étcsoki kell? A recept konkrétan nem írja, de láttam itt egy hozzászólásban.

      Törlés
    3. Szívesen :)
      Már csináltam étcsokival is, és tejcsokival is. Étcsokival jobban meg fog kötni:)

      Törlés
    4. Megcsináltam, isteni finom lett, köszönöm! :)

      Törlés