2015. március 7., szombat

Nutellás kókuszcsók / Coconut meringues with nutella




Hogy máshogy lehetne a kókuszcsókot fokozni, mint nutellával? Nyammi...

Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 250 g cukor
  • 200 g kókuszreszelék

  • nutella

Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá.
  2. Amint felvertük vegyük le a vízgőzről, majd adagolva a cukrot verjük kemény habbá, hogy szép fényes legyen.
  3. Majd kavarjuk bele a kókuszreszeléket.
  4. Végül kanalazzuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. 100°C-on légkeveréses programon 1 órán át süssük/szárítsuk.
  6. Ha kihűlt, kenjük meg a csókok talpát, és egy másikkal ragasszuk össze.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Sütési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 100°C

Jó étvágyat hozzá:)

-----------------------------------------------------

If you have a lot of egg white, make this meringue!

Ingredients:

  • 5 egg whites
  • 250 g sugar
  • 200 g coconut

  • nutella


Directions:

  1. Beat the egg white in water bath until stiff.
  2. Remove the egg whites from the water bath, then add the sugar a little at a time, and beat until you have a stiff and bright cream.
  3. Then gently fold the coconut.
  4. Drop by rounded teaspoon onto a pan lined with baking paper.
  5. In a preheated oven, on 100°C bake/dry it for 1 hour. (with fan mode!)
  6. If it cooled down, spoon nutella to the stand of meringue and stick with an other meringue.


Difficulty: easy
Prep time: 1 hour 15 mins
Baking time: 1 hours
Baking temperature: 100 °C

Bon appétit!:)

2 megjegyzés:

  1. Jahahaj, Nutella és kókuszrajongó vagyok... úgyhogy ez a süti telibe talált :)

    VálaszTörlés