2015. június 11., csütörtök

Epres túrós zebratorta




A hétvégén már sütöttem Epres túrótortát, de mindenképpen akartam még egyet, amíg van az eperből. Viszont valami újra is vágytam, így született meg ez a zebratorta.

Hozzávalók (26 cm-es torta):
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek kakaó
Túrókrém:

  • 400 g eper
  • 500 g túró
  • 2 dl tejföl
  • 12 db lapzselatin
  • 250 g teavaj ( nem maragarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 4,5 dl tej
  • cukor ízlés szerint 
Elkészítés:
  1. Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból.
  2. A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
  3. A tejet melegítsük kézlangyosságúra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
  4. A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba-hőmérsékletű teavajat illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki.
  5. A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe.
  6. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.
  7. A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz)
  8. Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.
  9. A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.
  10. Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

8 megjegyzés:

  1. Uaaaaaa, ezt ki kell próbálnom, most van 5 kg eprünk otthon... Illetve asszem már csak 4, mert én is felhasználtam belőle időközben... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aaa de jóó neked, 5 kg *-* Igeen láttam, hogy gyönyörűséges tortát alkottál :P

      Törlés
  2. Szia! :) Szerinted el tudom ugyanezt készíteni barackkal is? Nem fog szétfolyni?

    VálaszTörlés
  3. Szia! Vaj helyett lehet mascarpone?

    VálaszTörlés
  4. Szia! Vaj helyett lehet mascarpone?

    VálaszTörlés
  5. Szia! Ebben a nagy melegben félek a nyers tojástól 😔 de nagyon tetszik a recept, ha kihagynám mit javasolsz?Több zselatin esetleg fehér csoki ?Előre is köszönöm szépen a választ!

    VálaszTörlés