Oldalak

2015. október 15., csütörtök

Oreo torta / Oreo cake



Magában az Oreo kekszért én nem vagyok oda, na de ha bármi másban van, akkor egyszerűen "idevele". Pontosan ez van a tortával is... egyszerűen szuper:)
Köszönöm az alapötletet Aleda konyhájának!:)

Elkészítése

Hozzávalók (20-21 cm):
Brownie alap:

  • 75 g tej/étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g liszt
  • 20 g kakaó (keserű)


Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 375 g natúr joghurt
  • 200 g cukor
  • 200 g oreo keksz (töltelékkel együtt)
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 0,5 dl víz


Díszítés:

  • 50 g oreo keksz (töltelék nélkül)



  • 1,5 dl habtejszín
  • fél csomag habfixáló
  • 6 db oreo keksz


Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
  7. Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
  8. A mascarponét, joghurtot és a cukrot kavarjuk össze.
  9. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.
  10. A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
  11. Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a tésztára.
  12. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  13. A töltelék nélküli kekszet daráljuk össze, majd szórjuk a megdermedt krém tetejére.
  14. A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd töltsük habzsákba és díszítsük a torta tetejét.
  15. A kekszet vágjuk ketté, és tegyük a kinyomott tejszín közepébe.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C 

Jó étvágyat hozzá!:)

Eredeti recept: ITT

---------------------------------------

Amazing Oreo cake!

Ingredients (20-21 cm):
Brownie:
  • 75 g milk/dark chocolate
  • 80 g butter
  • 165 g sugar
  • 60 g flour
  • 20 g cocoa (unsweetened)
  • 2 eggs
Cream:

  • 250 g cream cheese
  • 375 g natural yogurt
  • 200 g sugar
  • 200 g oreo (with cream)
  • 3 dl whipping cream
  • 10 g gelatine
  • 0,5 dl water


Decoration:

  • 50 g oreo (without cream)



  • 1,5 dl whipping cream
  • 5 g whip it (stabilizer for whipping cream)
  • 6 db oreo 


Directions:
  1. Melt the chocolate and the butter in water bath.
  2. Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream.
  3. To the eggy mousse gently fold the flour and the coca.
  4. Then add the melted chocolate and stir until smooth.
  5. Pour the batter into the prepared pan.
  6. In a preheated oven, in 180°C bake it for 20 mins.
  7. Break into bigger pieces the oreo.
  8. Mix the cream cheese, yogurt and the sugar.
  9. Beat the whipping cream until stiff, then gently fold to the cream.
  10. Melt the gelatine with the water, then add to the cream.
  11. Then add the oreo to the cream, and pour to the brownie.
  12. Refrigerate overnight.
  13. Break into small pieces the oreo (without cream), and scatter the cream.
  14. Beat the whipping cream with the stabilizer until stiff, 
  15. Then decorate the cake with the cream and the oreo.
Difficulty: easy
Prep time: 1,5 hours + refrigeration
Baking temperature:180°C
Baking time: 20 mins

Bon appétit!

44 megjegyzés:

  1. Az Oreoval nem lehet mellényúlni :D Leszámítva a reklámjukat a tévében... de viccet félretéve, van ezekben a "fekete" kekszekben valami egzotikus. Én is tettem egy tortába anno (a tésztája is darált oreo volt), hát nem érkezett rá panasz.
    Szuper a video is egyébként ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg van benne egy kis függőséget okozó cucc.. :D Szerintem :D
      Fúhaa biztos nagyon finom volt:)
      Köszönöm szépen,örülök, hogy tetszik:)

      Törlés
  2. Szia. :) Most sütöm. Légkeverés vagy sima? :) Válaszod köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Gondolom már késő (bocsi :( ), de alsó-felsőn sütök mindig:)
      Hogy sikerült?:)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Az ugye nem árt neki, ha nem 1 éjszakára kerül a hűtőbe, hanem mondjuk most és reggelig...??? :)

    Köszi a választ!

    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Niki!

      Ne aggódj, nem árt neki, legalább jól összeérnek az ízek:)

      Szandi

      Törlés
  5. Szia Szandi!

    Milyen tejszínt használsz,ha megkérdezhetem? :))

    Köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mea!

      Én Parmalat vagy pedig néha Meggle habtejszínt használok. Igazából az a fontos, hogy min 30% legyen a zsírtartalom:)

      Szandi

      Törlés
    2. Szia, ha netan Hulalat hasznalnek, akkor is kell bele a zselatin? ;)
      Koszonom!!!

      Törlés
    3. Szia, ha netan Hulalat hasznalnek, akkor is kell bele a zselatin? ;)
      Koszonom!!!

      Törlés
    4. Szia! Igen, akkor is kell:)

      Törlés
  6. Szia! Amikor browniet szoktam csinálni az másnapra mindig kiszárad kicsit. Ez nem lesz száraz másnapra?
    Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Próbáltad már megmelegíteni a browniet? Mi mindig úgy esszük:)
      De egyébként a torta krémje miatt nem fog kiszáradni.

      Törlés
  7. Szia
    Hány személyre elegendő?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia
      Attól függ mekkora gombócokat nyomsz rá. 16 szelet kényelmesen kijön belőle.

      Törlés
  8. Szia!
    Lehet kapni töltelék nélküli kekszet, vagy ki kell kaparni? A megadott mennyiség már töltelék nélkül van számolva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ki kell kaparni, de csak a díszítéshez nem kell bele a töltelék (ott oda is írtam, hogy hány g kell töltelék nélkül). A krémhez nyugodtan beletörheted azt is.
      Szandi

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ! Csütörtökön kipróbálom 26 cm-es formával, majd arányosítom a receptedet. Te milyen zselatint használsz? Csak azért kérdezem, mert én nagyon ritkán használok és jártam már pórul vele.

      Törlés
    3. Nagyon szívesen:)
      Horváth Rozis porzselatint szoktam használni. Jó sütögetést:)
      Szandi

      Törlés
    4. Megsütöttem, de valamiért nem fogta össze a krémet a zselatin. :( Egy délutáni rendezvényre lesz, most parázok, összeesik-e addig, vagy csak szeletelni lesz lehetetlen. Nem tudom, mit szúrok el, ha véletlenül használok zselatint, mindig így járok...

      Törlés
    5. Nagyon sajnálom, hogy így jártál :( A rendezvényre összeállt?
      Hogyan adod hozzá a zselatint, valamint milyet használsz?

      Törlés
  9. Szia! :) Azt megkérdezhetem, hogy körülbelül milyen magas a tortaformád? Mert holnap meg szeretném sütni a tortát, de most nézegettem, hogy az én formám elég alacsonynak tűnik, 7 cm és így kérdéses, hogy elfér -e benne?... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az enyém 8 cm magas, szerintem maximum csak egy kicsi fog kimaradni, de legalább előre meg tudod kóstolni:)

      Törlés
    2. Ahogy várható volt, maradt egy kis krém... Viszont a maradékot megcsináltam pohárkrémnek, így nem veszett kárba az sem.. :)

      Törlés
    3. Szupii, jól kitaláltad!:)

      Törlés
  10. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a brownie alapban 75g tejcsoki + 75g étcsoki vagy 75g tejcsoki vagy étcsoki :) köszi szépen előre is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      75 g tej vagy étcsoki, de van hogy én keverem, mondjuk 30 g tej és 45 g étcsoki:)
      Minél több benne az étcsoki, annál sűrűbb lesz a tészta:)

      Törlés
  11. Szia! Most sütöttem meg a tésztát, beleszúrtam egy hústűt, és maradt a tűn tészta. Nem lesz folyós így, pedig 20 percig sütöttem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ahogy kihűl nem lesz folyós. Nekem sem szokott tisztán kijönni a közepéből, de a csoki meg a vaj vissza fog kötni, és úgy már jó lesz:)

      Törlés
  12. Szia! A zselatint rendesen ahogy a zacsin írják, el kell készíteni? Ki kell hűlnie? Vagy mehet bele melegen? Köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem kell lehűteni, hanem adj hozzá pár kanál krémet, kavard csomómentesre, és úgy öntsd a többi krémhez, így nem fog összecsomósodni.

      Törlés
    2. Szia köszönöm a receptet,feltétlen kipróbálom :) azt hadd kérdezzem meg,milyen joghurtot tettél bele?

      Törlés
    3. Szia! Egyszerű natúr joghurtot, bármilyen jó:)

      Törlés
  13. Szia.
    Elkészítettem es nagyon finom de lenne egy kerdesemm...natur joghurt es mascarpone helyett lehetne tenni bele sztracsatellas gorog joghurtot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon örülök, hogy ízlik:) A mascarponét nem váltanám ki, de a natúr joghurt helyett nyugodtan tehetsz bele sztracsatellásat:)

      Törlés
  14. Nagyon jóóó recept vejemnek sütötem meg :)a hétvégén ujra süthetek a barátnőmnek :)

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Szuper a recept, viszont az oreot a végén hogy sikerült így elvágni? Én már próbálkoztam hat féle késsel,de szétrepeded. :(

    VálaszTörlés
  16. Az alapja kb milyen magas?

    VálaszTörlés
  17. Szia :) azt szeretnem kerdezni hogy egy 26 cm torta formaba keszitenem el, kb. mennyivel kene tobb alapanyag? koszonom valaszod!

    VálaszTörlés
  18. Szia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire stabil a krém? Ha én felülre is browniet tennék elbírja?

    VálaszTörlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Szia Szeretnélek megkėrni hogy kėszíts egy olyan videót amiben ugyan így elmondod mit csinálsz .Mind a többi videódban is beszélsz. 😊 Oreos receptnel szeretném köszönom szépen további szép napot kívánok neked köszi

    VálaszTörlés
  21. Nagyon jól néz ki! Hány grammos/kilós?

    VálaszTörlés