2015. november 14., szombat

Citromkrémes torta csokoládé rózsákkal



Egyszerűen imádom ezt a díszítést! Remélem nektek is épp úgy tetszik, ahogy nekem!:)

Díszítés

Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 5 ek finomliszt
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 cs. sütőpor


Citromkrém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 l habtejszín
  • 7 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dl citromlé

  • 1 dl habtejszín

Csokoládékrém:
Étcsokoládé:
  • 70 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló

Tejcsokoládé:
  • 70 g tejcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló

Fehér csokoládé:
  • 70 g fehér csokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • 10 g zselatinfix


Elkészítés:
  1. A piskótához a tojást válasszuk ketté.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
  3. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
  4. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA)
  6. Ha kihűlt, vágjuk négyfelé, majd az utolsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát..
  7. A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, majd ha kihűlt, kavarjuk hozzá a citromlevet.
  8. A tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a citromos pudinghoz.
  9. Állítsuk össze a tortát: A krém egyharmadával kenjük meg az alsó piskótát, majd tegyük rá a következőt, és ezt folytassuk amíg az utolsó piskótalappal befedjük a krémet. Ha szükséges, magasítsuk meg a tortakarikát. (Én egy kockacukrot szoktam tenni a tortakarika alá.)
  10. Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  11. Óvatosan távolítsuk el a tortakarikát.
  12. 1 dl habtejszínt verjünk kemény habbá, majd vonjuk be vele a tortát.
  13. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről.
  14. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét.
  15. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan kavarjuk az étcsokoládékrémhez.
  16. A tejcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről.
  17. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét.
  18. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan kavarjuk a tejcsokoládékrémhez.
  19. A fehér csokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről.
  20. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét.
  21. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, óvatosan kavarjuk az fehér csokoládékrémhez, majd folyamatos kavarás mellett adjuk hozzá a zselatin fixet.
  22. Alaposan hűtsük ki a krémeket.
  23. Mind a három krémet töltsük habzsákba, majd a videó alapján díszítsük a tortát.



Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2,5-3 óra + hűtés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

11 megjegyzés:

  1. Csodálatos! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett :) Egyszer én is próbálkoztam vele, de túl lágy lett a rózsákhoz való krém, így a rózsák nem voltak valami látványosak, De az íze finom volt... bár ez a citromos töltelék is nagyon fincsinek hangzik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:)
      Nekünk ez a citromos krém nagy kedvenccé vált:)

      Törlés
  3. Elképesztően gyönyörű ez a torta, biztosan nagyon finom is, elmentettem a kedvencek közé :) A videó is klassz lett!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, szeretném anyu szülinapjára elkészíteni, megírnád milyen tejszínt használtál? Köszönöm :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:)
      Parmalat vagy Meggle habtejszínt szoktam használni:)

      Törlés
  5. Szia!!❤ Amikor a csokoládékhoz hozzákeverjük a habtejszín első felét akkor azt felvert állapotban keverjük hozzá??? Válaszodat előre is köszönöm!😙 ui.: te vagy a példaképem😊😙 csak így tovább!❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:) Neem, azt még úgy felveretlenül keverjük hozzá:)
      De aranyos vagy, köszönöm szépen ♥

      Törlés
  6. Gyönyörű ez a torta. Gondoltam kipróbálom ezt a díszítést, és akkor miért ne csinálnám ezt a receptet?!
    Nagyon megbántam, mert a piskóta rémes lett. Lapos, egyszer tudtam csak kettévágni, nagy valószínűséggel a krémeknek már neki sem állok, mert esélytelen lenne az oldalára több sor rózsát tenni.
    Mennyiségeknél szerencsésebbnek érzeném a grammokat, az evőkanál helyett, bár szerintem ez sem segített volna. Maradok a kevert tésztáknál, azok nem zuhannak ilyen csúnyán össze...
    Nagyon szép torták vannak az oldalon, de most nagyon elment a kedvem a piskótasütéstől.. :(

    VálaszTörlés