2015. december 29., kedd

Szilveszteri malackák



Hozzávalók (8 db):

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g sajt
  • 1 tk só
  • 1 tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 tk olaj


Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • bors


Elkészítés:
  1. A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, az élesztőt, és keverjük hozzá a sót, és a sajtot.
  2. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és kezdjük el összegyúrni a tejföllel. (Kanalanként adjuk hozzá, amennyit felvesz.)
  3. Ha összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk bele.
  4. Hagyjuk pihenni a tésztát kb félórán át.
  5. Nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra, és szaggassunk ki 8 nagy és 12 kicsi kört.
  6. 4 kicsi kört vágjunk 4 felé - ez lesz a füle.
  7. A többi kicsi kör alját kenjünk meg tojássárgájával, és ragasszuk a nagyra.
  8. A füleket is ragasszuk hozzá.
  9. Kenjük le tojássárgájával az egész malacokat.
  10. Fogpiszkálóval az orrokra csináljunk lyukakat.
  11. Tegyünk 2-2 borsot a nagy körre - ez lesz a szeme.
  12. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 perc alatt készre.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

3 megjegyzés:

  1. Jajjj imádnivalóan cuki kis malackák :) BUÉK! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó köszönöm:)) Boldog új évet neked is:)

      Törlés
  2. Szia :)
    Azt szeretném kérdezni, hogyha előző nap sütöm meg mennyire fog kiszáradni?

    VálaszTörlés