2016. január 5., kedd

Almás-szedres sütemény /Hamis crumble/



Ez a süti eredetileg angol crumblenek indult, de nekem menet közben nem tetszett a tészta állaga, ezért tettem bele tojást, és így már nem mondható crumblenek, tehát elneveztem egyszerűen almás-szedres süteménynek.
Egyébként ezt a receptet egy angol erasmusos sráctól kaptam, aki az International Dinnerre ezt a süteményt készítette el. Amint megkóstoltam, azonnal el is kértem tőle a receptet!:)

Az elkészítését videón is megtekinthetitek:

Ha egy átlagos méretű tepsiben készítitek el, akkor duplázzátok meg ezt az adagot!

Hozzávalók (kis tepsi):
Tészta:

  • 300 g liszt
  • 175 g cukor
  • 175 g vaj
  • 1 tojás



  • vaj kikenéshez


Gyümölcsök:

  • 500 g vékonyra szeletelt alma
  • 225 g szeder (az enyém fagyasztott volt, de hagytam kiolvadni)
  • 50 g cukor


Tetejére:

  • 2-3 tk barna cukor/sötét nádcukor


Elkészítés:

  1. A lisztet a cukorral keverjük össze, majd kockánként adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk el benne.
  2. Adjuk hozzá a tojást, és dolgozzuk össze.
  3. A tálat vajazzuk ki.
  4. Halmozzuk az almaszeleteket a tál aljára.
  5. Szórjuk meg a tetejét cukorral.
  6. Oszlassuk el a tetején a szedreket.
  7. A tésztából csináljunk golyókat, kissé lapítsuk el, és szorosan tegyük a gyümölcsökre.
  8. Szórjuk meg nádcukorral a tetejét.
  9. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 50 percig.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 50 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése