2016. január 13., szerda

Császármorzsa




Egyik kedvenc vacsoránk! Régebben Anya készítette nekünk, most már ezt is átvettem tőle:)



Hozzávalók:

  • 150 g búzadara
  • 10 g liszt
  • 3,7 dl tej
  • 4 tojás
  • 150 g cukor


Sütés:

  • 60 g vaj
Tálalás:
  • lekvár
  • porcukor


Elkészítés:

  1. A búzadarát a liszttel kavarjuk össze, majd keverjük hozzá a tejet, és hagyjuk egy órán át állni.
  2. Az egy óra elteltével a tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd öntsük hozzá a búzadarás keveréket, és kavarjuk össze.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos keverékhez.
  4. Egy nagy serpenyőben a vajat olvasszuk meg, majd öntsük bele a masszát.
  5. Folyamatosan kevergetve süssük addig, amíg darabjaira esik.
  6. Porcukorral meghintve, lekvárral fogyasszuk.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra



Jó étvágyat hozzá!:)

4 megjegyzés:

  1. Hmmm muszáj kipróbálni mert imádjuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk!:)

      Törlés
  2. Nagyon ismerős ez a recept az ApróSéfről... http://aprosef.hu/csaszarmorzsa Forrásmegjelölést tehettél volna... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!
      Mint ahogy fentebb olvashattad, évekig az Anyukám csinálta, tehát az alapján csináltam, nem pedig internetről szedtem a receptet. Ő is kapta valakitől, és csak leírva volt meg, ahol a forrás nem volt megjelölve, tehát én sem tudhattam az eredetét.
      Mielőtt letámadsz, kérlek kérdezz! ;)
      Ami nem saját recept, alul megtalálod az eredeti forrást, kivétel ha nem tudom, hogy honnan van, családi recept, vagy pedig én találom ki, formálom át teljesen.

      Törlés