2016. február 13., szombat

Fehér piskótás citromtorta




Nagyon sok tojásfehérje halmozódott fel, így egy egyszerű fehér piskótát sütöttem belőle, és megbolondítottam a kedvenc citromkrémemmel:)

A citromos habcsókok receptjét ITT találjátok.

Hozzávalók (22 cm):
Fehér piskóta:

  • 10 tojásfehérje
  • 140 g cukor
  • 140 g liszt
  • 1 cs. sütőpor


Krém:

  • 1 cs. pudingpor
  • 3 dl tej
  • 180 g cukor
  • 2 dl citromlé
  • 7 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló


Díszítés:

  • 150 g tejcsokoládé



Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, és ismét verjük kemény habbá.
  2. Forgassuk hozzá a sütőporos lisztet.
  3. Öntsük a tortaformába.
  4. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA!)
  5. Ahogy kivettük a sütőből, fordítsuk fejjel lefelé, hogy ne essen össze.
  6. Ha kihűlt, vágjuk három részre, és az alsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
  7. A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, majd ha kihűlt, kavarjuk hozzá a citromlevet.(Érdemes botmixerrel összetörni, hogy teljesen sima legyen a krém!)
  8. A tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a citromos pudinghoz.
  9. A krém egyharmadával kenjük meg a piskótát, majd helyezzük rá a középső lapot, és azt is kenjünk meg a krémmel, végül helyezzük rá az utolsó piskótát.
  10. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  11. Másnap távolítsuk el a tortakarikát.
  12. A maradék krémmel vonjuk be a tortát.
  13. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, és díszítsük körbe a tortát.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5-2 óra + hűtés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

8 megjegyzés:

  1. De jópofák azok a kis csíkos habcsókok :D

    VálaszTörlés
  2. Szia. Azt szeretnem megkérdezni , hogy a diszitesed, hogy lesz ilyen ? Hogy folyik le igy a csoki ? Nincs erről videód esetleg ?;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kriszta:)
      Még nincs róla videóm, de majd a későbbiekben biztos lesz erről is :)
      Őszintén szólva én úgy csináltam, hogy a tetején eloszlattam a csokit, és az oldalára szánt csokit betöltöttem egy habzsákba, és körbenyomtam, és az folyt le.
      Ha a tetején lévő csorgott volna le, akkor magát a krémet is vitte volna magával.

      Törlés
  3. Gondolom a puding az vaníliás,a citromlé hány %-os?

    VálaszTörlés
  4. Igen vaníliás puding, a citromléhez pedig friss citromot facsartam.

    VálaszTörlés
  5. Köszi a gyors választ,hétvégén elkészítem! :)

    VálaszTörlés