2016. május 1., vasárnap

Csokoládétorta kinder buenoval



Ez egy alap csokitorta, amit nyugodtan tovább tudtok turbózni, például gyümölcsökkel. :)



Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
  • 150 g cukor + 60 g a habba
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 243 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj

Krém:
  • 6 dl habtejszín
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g 50%-os étcsokoldé
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 150 g teavaj
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 g cukor
Díszítés:
  • fehér csokoládé
  • kinder bueno

Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  4. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  5. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
  10. A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint  a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
  11. A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  12. Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
  13. A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
  14. Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
  15. A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
  16. A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
  17. Mindegyik díszbe tegyünk 1-1 kinder buenot.
  18. Végül szórjuk meg fehér csokoládéval a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 40-45 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

23 megjegyzés:

  1. Imádom a kinder buenót, szuper recept :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Kedves Enikő!
      Nem vagyok cukrászda, nem lehet tőlem rendelni!
      Az oldalon receptek vannak, azokat otthon mindenki bátran elkészítheti, ugyanis mindent leírok!
      Köszönöm a megértést!
      Szandi

      Törlés
  3. Szia Szandi! Nekem nagyon folyós a krém. Betettem a hűtőbe... Szerinted segít rajta? Hűtőből vettem ki a tejszínt is... Nem értem... Remélem azért még megmenthető.. ��

    VálaszTörlés
  4. szia 26os tortaformanal mi a kremnek az aranyai? dupla adag?

    VálaszTörlés
  5. Szia 24es tortaformanal hogyan valtoznak az anyagok? Koszi elore is

    VálaszTörlés
  6. Szia :)
    18cmes tortakarikához milyen arányok szükségesek?
    Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
  7. Szülinapi tortámnak szeretném megcsinálni, 28 cm-s formában. A díszítéshez nem akarom felhasználni, bár a tortát így is körbe kell kenni vele. Szerinted elég lesz, ha dupla adaggal csinálom meg?

    VálaszTörlés
  8. szia azt szeretném megkérdezni hogy ezt egy 13éves is megtudja csinálni??

    VálaszTörlés
  9. Szia! Légkeveréses vagy alul felül sütés ?

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    A youtube-on láttam ugyanerre a tortára egy másik díszítési technikát is, nagyon ötletes. Az a kérdésem, hogy ez a krém mennyiség hogy lesz elég a külső díszítésre?
    Elég a 2/3-át a torta töltésére használni, 1/3-át pedig arra, hogy lekenjem a tetejét, az oldalát és még maradjon erre a különleges és egyszerű díszítésre is?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Egy kicsit kevesebbet is hagyhatsz a díszítésre nyugodtan, mert elég lesz:)

      Törlés
  11. Elkészítettem és nem lett olyan szép, mint a Tiéd de nagyon finom!Érdemes kiprobalni 😊

    VálaszTörlés
  12. Szia Szandi. A felvert tejszín habot meg a meleg csokihoz kevered vagy le kell hűteni szobahőmérsékleture. Köszi.

    VálaszTörlés
  13. És meg annyi hogy feltétlen kell cukor a tejszinhabba? Vagy elhagyhato?

    VálaszTörlés
  14. Szia minden kèp teavajt hasznàljak ? Ràma margarinnal nem lehet?

    VálaszTörlés