2016. május 1., vasárnap

Csokoládétorta kinder buenoval



Ez egy alap csokitorta, amit nyugodtan tovább tudtok turbózni, például gyümölcsökkel. :)



Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
  • 150 g cukor + 60 g a habba
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 243 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj

Krém:
  • 6 dl habtejszín
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g 50%-os étcsokoldé
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 150 g teavaj
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 g cukor
Díszítés:
  • fehér csokoládé
  • kinder bueno

Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  4. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  5. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
  10. A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint  a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
  11. A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  12. Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
  13. A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
  14. Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
  15. A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
  16. A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
  17. Mindegyik díszbe tegyünk 1-1 kinder buenot.
  18. Végül szórjuk meg fehér csokoládéval a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 40-45 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

20 megjegyzés:

  1. Imádom a kinder buenót, szuper recept :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Kedves Enikő!
      Nem vagyok cukrászda, nem lehet tőlem rendelni!
      Az oldalon receptek vannak, azokat otthon mindenki bátran elkészítheti, ugyanis mindent leírok!
      Köszönöm a megértést!
      Szandi

      Törlés
  3. Szia Szandi! Nekem nagyon folyós a krém. Betettem a hűtőbe... Szerinted segít rajta? Hűtőből vettem ki a tejszínt is... Nem értem... Remélem azért még megmenthető.. ��

    VálaszTörlés
  4. szia 26os tortaformanal mi a kremnek az aranyai? dupla adag?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      1,8-2x-es adagot érdemes készíteni:)

      Törlés
  5. Szia 24es tortaformanal hogyan valtoznak az anyagok? Koszi elore is

    VálaszTörlés
  6. Szia :)
    18cmes tortakarikához milyen arányok szükségesek?
    Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A 0,8szorosát vedd mindennek:)

      Törlés
  7. Szülinapi tortámnak szeretném megcsinálni, 28 cm-s formában. A díszítéshez nem akarom felhasználni, bár a tortát így is körbe kell kenni vele. Szerinted elég lesz, ha dupla adaggal csinálom meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a dupla adag tökéletes lesz:)

      Törlés
  8. szia azt szeretném megkérdezni hogy ezt egy 13éves is megtudja csinálni??

    VálaszTörlés
  9. Szia! Légkeveréses vagy alul felül sütés ?

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    A youtube-on láttam ugyanerre a tortára egy másik díszítési technikát is, nagyon ötletes. Az a kérdésem, hogy ez a krém mennyiség hogy lesz elég a külső díszítésre?
    Elég a 2/3-át a torta töltésére használni, 1/3-át pedig arra, hogy lekenjem a tetejét, az oldalát és még maradjon erre a különleges és egyszerű díszítésre is?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Egy kicsit kevesebbet is hagyhatsz a díszítésre nyugodtan, mert elég lesz:)

      Törlés
  11. Elkészítettem és nem lett olyan szép, mint a Tiéd de nagyon finom!Érdemes kiprobalni 😊

    VálaszTörlés