2016. június 25., szombat

Focilabda torta




Hozzávalók:
Piskóta:
  • 4 tojás
  • 175 g cukor + 70 g a habba
  • 286 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1,3 dl tej
  • 1,3 dl olaj
  • 14 g sütőpor

Meggykrém:
  • 500 g meggy
  • 3 dl meggylé
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor

Csokoládékrém:
  • 4 dl habtejszín
  • 200 g étcsokoldé
  • 100 g teavaj
  • 1 csomag habfixáló
  • 100 g cukor

Vajkrém:

  • 2 tojásfehérje
  • 140 g cukor
  • 200 g vaj
  • 1 kk vanília aroma


Elkészítés:
  1. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  2. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  3. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  4. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  5. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  6. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  7. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40 percig. (tűpróba!)
  8. Ha kihűlt, vágjuk négyfelé. 
  9. A pudingport a meggylével kavarjuk csomómentesre, majd öntsük hozzá a meggyet, és botmixerrel aprítsuk össze.
  10.  Főzzünk belőle sűrű pudingot, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a cukrot, és hűtsük le teljesen.
  11. A kockára tört csokoládéra öntsünk 1,5 dl felforralt tejszínt, valamint a vajat és kavarjuk össze.
  12. A maradék 2,5 dl habtejszínt kezdjük el verni a cukorral, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  13. Majd óvatosan forgassuk a csokoládékrémhez
  14. A négyfelé vágott piskótából az egyik lapból vágjunk ki egy szeletet, majd helyezzük bele a folpackkal bélelt edénybe. Ha esetleg túl sokat vágtunk, akkor egészítsük ki egy kisebb szelettel. A megmaradt tésztát ne dobjuk ki, mert még szükség lesz rá
  15. Majd töltsük meg körkörösen a csokoládékrémmel és a meggykrémmel.
  16. A következő lapból vágjuk ki egy kisebb kört, mint ami pont beleillik az edénybe
  17. Majd töltsük meg ismét a kétféle krémmel, fedjük be a következő kivágott lappal, és ismét töltsük meg a krémekkel.
  18. Végül fedjük be az utolsó lappal és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  19. A vajkrémhez a cukrot a tojásfehérjével olvasszuk össze.
  20. Majd habverővel verjük kihűlésig.
  21. Kockánként adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk el jól.
  22. Végül adjuk hozzá a vanília aromát és tegyük hűtőbe.
  23. A lehűtött tortát fordítsuk ki a tálból
  24. Ha nektek is le van csapva a félgömb teteje, akkor kenjük meg baracklekvárral, majd a félretett tésztát a lekvárral ragasszuk oda.
  25. Kenjük le a vajkrémmel.
  26. Nyújtsuk ki a piros marcipánt, és vágjunk ki 6 db ötszöget, majd takarjuk le, hogy ne száradjanak ki.
  27. Nyújtsuk ki a fehéret is, és abból vágjunk ki 10 db hatszöget
  28. Arra figyeljetek, hogy az öt és hatszög élei ugyanakkorák legyenek, különben nem fognak illeszkedni.
  29. A fűhöz a zöld marcipánt tegyük fokhagymanyomóba, nyomjuk ki, majd vágjuk le és helyezzük a torta széléhez.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 4 óra + hűtés
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing, nice post!

    Chia sẻ bí quyết kinh nghiệm thuốc smecta có tác dụng gì có tốt cho bà bầu không hay thuốc spasmaverine 40mg có tác dụng gì bà bầu có nên uống, thuốc bà bầu uống có sao không thuoc utrogestan 100mg co anh huong den thai nhi khong có ảnh hưởng đến mẹ và thai nhi, bột thuốc alpha choay có tác dụng gì hay mua phô mai ngon ở đâu, nấu cháo trứng gà với rau gì có bán siêu thị không, mua cháo ghẹ nấu với rau gì hay mua giấm táo với bài rốn trẻ sơ sinh có mùi hôi hay hướng dẫn cách nấu món ăn cho bé với có nên đeo bao tay cho trẻ sơ sinh cho bé ăn dặm hay có nên cắt lông mi cho trẻ sơ sinh hay không.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés