2016. október 15., szombat

Fügés sajtkrémes pite



Szupeer lett ez a pite, mindössze félnap alatt el is fogyott az egész!:)

Hozzávalók:
Pite:

  • 200 g liszt
  • 30 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 60 g tejföl


Krém:

  • 250 g krémsajt
  • 80 g cukor
  • 1 tojás

  • 7 db füge


Elkészítés:

  1. A lisztet és a cukrot keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját valamint a tejfölt és gyúrjuk össze.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki a tálat. A lelógó részt vágjuk le késsel, és tegyük félre a díszítéshez.
  4. Az aljára tegyünk sütőpapírt, és szórjunk bele rizst.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük elő 10 percig, majd vegyük ki a sütőpapírt és a rizst.
  6. A félretett tésztából csináljunk fonatot.
  7. A krémsajtot a cukorral kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a tojást és azzal is kavarjuk össze.
  8. Öntsük az elősütött tésztára, majd helyezzük bele a félbevágott fügéket.
  9. Rakjuk körbe a fonatot úgy, hogy véletlenül se csússzon bele a krémbe.
  10. Előmelegített sütőben, 180°C süssük 35 percig, vagy addig amíg megpirul a krém.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 10 + 35 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése