2017. február 10., péntek

Meggyes csokoládés mousse torta




Nagyon finom és gyorsan elkészíthető ez a sütés mentes torta. :)

Hozzávalók (22 cm):
Kekszalap:

  • 176 g oreo keksz
  • 4 ek tej


Meggyzselé:

  • 1,5 dl meggylé
  • 100 g meggy
  • 20 g pudingpor
  • 20 g cukor


Csokoládé mousse:

  • 70 g étcsokoládé
  • 70 g fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín (forró)
  • 2 tojássárgája
  • 5 dl habtejszín (hideg)
  • 95 g cukor
  • 8 g zselatin
  • 0,5 dl víz


Díszítés:

  • meggy


Elkészítés:
  1. Az oreo kekszet aprítsuk össze.
  2. Öntsük hozzá a tejet, és azzal is dolgozzuk össze.
  3. Majd lapítsuk a tortaforma aljára.
  4. A meggy levét a pudingporral kavarjuk össze, majd főzzük sűrűre.
  5. Adjuk hozzá a cukrot, valamint a meggyet.
  6. Simítsuk el a kekszalap tetején, de ne vigyük ki a széléig.
  7. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt, és kavarjuk homogénre.
  8. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
  9. A habtejszínt verjük kemény habbá a cukorral.
  10. Majd a habot forgassuk a csokoládéhoz.
  11. A zselatint olvasszuk fel a forró vízben.
  12. Adjunk pár kanál krémet a zselatinhoz, kavarjuk homogénre, majd így forgassuk a többi krémhez.
  13. Majd öntsük a tortaformába, de egy kevés krémet tegyünk félre a díszítéshez.
  14. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  15. Másnap vágjuk körbe, és óvatosan vegyük le a tortakarikát, és díszítsük körbe a tortát.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése