2017. április 6., csütörtök

Mindenmentes-vegán brownie




Nagyon finom süti, ami szuper krémes marad sülés után is:)

Hozzávalók (30x20 cm)
  • 650 g édesburgonya
  • 200 g banán
  • 150 g zabpehely
  • 30 g kakaópor/karobpor


Elkészítés:
  1. A kockára vágott édesburgonyát főzzük 20-25 perc alatt puhára.
  2. A banánt, a megpuhult édesburgonyát, darált zabpelyhet valamint a kakaóport, vagy karobport öntsük aprítógépbe, és pürésítsük. Akár botmixerrel is végezhetjük ezt a lépést.
  3. Majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Megszórhatjuk a tetejét gyümölccsel, vagy pedig magvakkal is, például dióval, mandulával.
  5. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 20 percig. 


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)



5 megjegyzés:

  1. Nagyon kis gusztik és tetszik, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül lehet őket csipegetni.

    VálaszTörlés
  2. Óóóóó ez most nagyon jókor jött :)

    VálaszTörlés
  3. Keészítettem más mindenmentes vegán sutit és elég fincsi lett. Érdekes ez a brownie, meg kell próbálljam.
    Udv. Eni

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis süti lett belőle! Tettem bele egy kis aprított diót meg mandulaszeleteket is. Mivel a banánom nem volt nagyon érett, egy kis mézet is tettem bele. A vega barátom imádja :) Köszi a receptet! Üdv:Éva

    VálaszTörlés
  5. bocsi, de ez a süti csak akkor "mindenmentes" ha kifejezetten gluténmentesített zabpehelyből, vagy zabpehely helyett inkább másból készül. :) just sayin.

    VálaszTörlés