2017. május 29., hétfő

Epres totutorta





Ezt a tortát nyugodtan ehetik a diétázók, glutén-, laktózérzékenyek is, valamint akik szeretnének egészséges tortát enni. Nagyon finom!:)
A hozzávalókat köszönöm a FittMarket Debrecennek!

Hozzávalók (18 cm):
Zabalap:

  • 120 g zabpehely
  • 0,5 dl kókusztej


Krém:

  • 200 g totu (vagy túró)
  • 3 dl kókusztej
  • 60 g eritrit
  • 7 g zselatin + 0,5 dl kókusztej
  • 200 g eper


Elkészítés:
  1. A zabpelyhet a kókusztejjel kavarjuk össze.
  2. Majd nyomkodjuk a tortaforma aljára.
  3. A totut, az eritritet és a kókusztejet öntsük egy tálba, és botmixerrel törjük össze. (A totu tojásfehérjéből készült túró, melyet a tejre, tejtermékekre allergiások is fogyaszthatnak. Természetesen készíthetitek a tortát hagyományos túróból és tehéntejből is.)
  4. A zselatint a forró kókusztejben olvasszuk el.
  5. Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így adjuk a többi krémhez.
  6. Forgassuk hozzá az eperdarabokat.
  7. A tortakarika oldalát én bevontam sütőpapírral, mert attól tartottam, hogy másképp kifolyna a krém, valamint így könnyebb volt másnap a karika levétele.
  8. Öntsük a zabalapra a krémet, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  9. Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát, és ízlés szerint díszíthetjük eperszeletekkel.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Jó étvágyat hozzá!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése