Oldalak

2011. november 29., kedd

Francia hagymaleves cipóban



Ezt a levest anyukám készítette el nekünk ebédre, nagyon finom. Ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek!:)

Hozzávalók:
  • 3 l húslé
  • 5 nagy hagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 csipet szerecsendió
  • 2 csipet bors
  • delikát
  • vaj
  • 2 tojássárgája
  • sajt
  • 4 cipó

Elkészítés:
  1. A hagymát dinszteljük meg a vajon. 
  2. Amikor szépen megfonnyadt a hagyma, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk meg.
  3. Tegyük bele a szerecsendiót, borsot, kis sót, majd öntsük fel kevés húslével.
  4. Keverjük simára a tojássárgáját, és a hagyma felével turmixoljuk össze.
  5. A másik felét tegyük bele a levesbe és ott turmixoljuk össze.
  6. Tegyük bele a hagyma másik felét, majd főzzük kb 10 percig.
  7. Tálaljuk cipókban vagy zsömlékben, majd reszeljünk a tetejére sajtot.

Elkészítési idő: kb 1 óra (+húslé elkészítése)
Nehézség: közepes

Jó étvágyat hozzá:)

2011. november 23., szerda

Túrós palacsinta málnaöntettel

A túrós palacsintát szerintem mindenki szereti/ismeri, na de a málnaönteten van itt a hangsúly..nagyon egyszerű és finom, sokkal különlegesebbé teszi ezt az egyszerű kis palacsintát. Nekünk nagyon ízlik, próbáljátok ki!:)

Hozzávalók:

Palacsinta:
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • liszt
  • tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 0,5 dl olaj

Túró (4 db palacsintához):
  • 1/4 kg túró
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • 1 tojás

Málnaöntet:
  • 250 g málna
  • 100 g cukor

Elkészítés:
  1. Kavarjuk ki a palacsintát csomómentesre. *
  2. Süssük meg a palacsintákat, de vigyázzunk, hogy ne égessük meg őket.
  3. A túróhoz adjuk hozzá a tojást, a vaníliás cukrot és a cukrot.
  4. A málnát kb 5 percig közepes lángon főzzük, majd adjuk hozzá a cukrot. Kb 5-10 percig főzzük, attól függ, hogy mennyire szeretnénk, hogy híg legyen.
  5. Rakjuk össze a palacsintát: a felét kenjük meg túróval, hajtsuk félbe majd megint félbe. Végül öntsük rá az öntetet.
*
  • először a tojást a cukorral kavarjuk simára.
  • Adjunk hozzá 1-2 kanál lisztet, kavarjuk csomómentesre.
  • Adjunk hozzá egy kevés tejet. Ezt a folyamatot addig ismételjük ameddig nem érezzük, hogy ennyi palacsintatészta már elég lesz.
  • Hígítsuk fel az ásványvízzel a tésztát, majd adjuk hozzá az olajat. Ha még nem elég híg, akkor adjunk hozzá még tejet.

Nehézség: közepes
Elkészítési idő:45 perc-1 óra

Jó étvágyat hozzá!:)