2012. január 31., kedd

Szalagos fánk


Ezt a fincsi fánkot anyával együtt csináltuk. Na jó a piszkos munka az övé, de a szaggatás, és a csoki nekem köszönhető :DD

Hozzávalók:

  •     4 dl tej
  •     1 csapott kk só
  •     3 ek cukor
  •     3 ek olaj + a sütéshez
  •     70 dkg finomliszt
  •     3 tojássárgája
  •     4 dkg élesztő
  •     kevéske rum
  • 60 g csoki+ 30 g margarin

Elkészítés:
  1. Meleg tejben a cukrot, a sót, az olajat, a lisztet keverjük el az összemorzsolt élesztővel.
  2. Ezután öntsük hozzá a tojássárgákat, a rumot, majd a többi liszttel dolgozzuk simára az egészet. Akkor lesz kész, ha nem ragad a keverőkanálra.
  3. Zárjuk le légmentesen, addig amíg ledobja magáról a tetőt.
  4. Nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki.
  5. Kb. 10 percig még hagyjuk kelni, majd forró olajban süssük. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, és ne legyen túl forró, mert akkor hamar megbarnul, de a közepe még nyers marad.
  6. A csokihoz olvasszuk meg a vajat gőz felett, majd adjuk hozzá a csokit, és olvasszuk meg.
  7. Majd a fánk tetejét kenjük meg csokival.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc- 1 óra

Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés: