Ezt a fincsi fánkot anyával együtt csináltuk. Na jó a piszkos munka az övé, de a szaggatás, és a csoki nekem köszönhető :DD
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 csapott kk só
- 3 ek cukor
- 3 ek olaj + a sütéshez
- 70 dkg finomliszt
- 3 tojássárgája
- 4 dkg élesztő
- kevéske rum
- 60 g csoki+ 30 g margarin
Elkészítés:
- Meleg tejben a cukrot, a sót, az olajat, a lisztet keverjük el az összemorzsolt élesztővel.
- Ezután öntsük hozzá a tojássárgákat, a rumot, majd a többi liszttel dolgozzuk simára az egészet. Akkor lesz kész, ha nem ragad a keverőkanálra.
- Zárjuk le légmentesen, addig amíg ledobja magáról a tetőt.
- Nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki.
- Kb. 10 percig még hagyjuk kelni, majd forró olajban süssük. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, és ne legyen túl forró, mert akkor hamar megbarnul, de a közepe még nyers marad.
- A csokihoz olvasszuk meg a vajat gőz felett, majd adjuk hozzá a csokit, és olvasszuk meg.
- Majd a fánk tetejét kenjük meg csokival.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc- 1 óra
Jó étvágyat hozzá!:)
Ez tényleg nagyon jó! És könnyű is. Nyami;)
VálaszTörlésÖrülök neki, hogy ízlett!:)
Törlés