Oldalak

2015. december 31., csütörtök

Kávés créme brulée

Fotó: E-PICture Studio

Nagyon szeretem a créme bruléet, mert nagyon különleges: belül hideg, kívül pedig a forró karamell találkozik.
Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)



Hozzávalók (3 tálka):

  • 2 dl habtejszín
  • 1 adag kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojásságája
  • 90 g cukor


Tetejére:

  • 3 tk cukor


Elkészítés: 

  1. A tejszínt és a kávét a vaníliás cukorral forraljuk fel.
  2. A tojássárgáját a cukorral kézi habverővel keverjük habosra.
  3. A felforralt tejszínes kávét kanalanként kavarjuk a cukros tojássárgájához.
  4. Az elkészült krémet osszuk szét 3 tálkába.
  5. Majd a tálakat helyezzük egy tepsibe.
  6. Ezután öntsünk annyi felforralt vizet a tepsibe, hogy a tálkák feléig érjen 
  7. Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 35 percig. 
  8. A sütőből kivéve még remegős a krém, de később szilárdulni fog.
  9. Tegyük hűvös helyre, ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.
  10. Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét 1 tk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk meg a cukrot.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 160°C

2015. december 29., kedd

Szilveszteri malackák



Hozzávalók (8 db):

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g sajt
  • 1 tk só
  • 1 tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 tk olaj


Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • bors


Elkészítés:
  1. A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, az élesztőt, és keverjük hozzá a sót, és a sajtot.
  2. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és kezdjük el összegyúrni a tejföllel. (Kanalanként adjuk hozzá, amennyit felvesz.)
  3. Ha összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk bele.
  4. Hagyjuk pihenni a tésztát kb félórán át.
  5. Nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra, és szaggassunk ki 8 nagy és 12 kicsi kört.
  6. 4 kicsi kört vágjunk 4 felé - ez lesz a füle.
  7. A többi kicsi kör alját kenjünk meg tojássárgájával, és ragasszuk a nagyra.
  8. A füleket is ragasszuk hozzá.
  9. Kenjük le tojássárgájával az egész malacokat.
  10. Fogpiszkálóval az orrokra csináljunk lyukakat.
  11. Tegyünk 2-2 borsot a nagy körre - ez lesz a szeme.
  12. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 perc alatt készre.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2015. december 24., csütörtök

Hópihés piskótatekercs




Téli hangulatot idéző csokoládés piskótatekercs:)
Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)


Hozzávalók:
Mintázás:
  • 1 tojásfehérje
  • 30 g cukor
  • 30 g vaj
  • 35 g liszt
Piskóta:
  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 5 ek cukor

Csokoládékrém:
  • 2 dl habtejszín
  • 90 g csoki
  • 50 g teavaj
  • 50 g cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:
  1. A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
  2. A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez. 
  3. Majd hűtsük le jól.
  4. A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
  5. Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
  6. A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
  8. A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
  9. Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Habos citromkrémes torta





A krém savanyúságát tökéletesen kiegészíti az édes hab! Nekünk nagyon bejött!:))
És megsúgom, hogy ez a barátom születésnapi tortája lett, nagyon örült neki :P


Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)



Hozzávalók (20 cm):
Brownie:
  • 75 g tej/étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g liszt
  • 20 g kakaó (keserű)

Citromkrém:
  • 1,5 dl citromlé
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 160 g vaj
  • 2 lapzselatin

Hab:
  • 90 g tojásfehérje
  • 180 g cukor

Elkészítés:
  1. A tésztához gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát.
  7. A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
  8. A citromlevet, a tojást és a cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre.
  9. Miután levettük a tűzről adjuk hozzá a vajat és a kicsavart lapzselatint és keverjük simára.
  10. Majd a krémet öntsük a kihűlt tészta tetejére.
  11. Tegyük hűtőbe kb 4 órára, hogy kellően megfagyjon a citromos krém.
  12. Ha megfagyott a krém, vegyük le róla a karikát.
  13. A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett verjük kemény habbá. Akkor van jól, ha elválik az edénytől.
  14. Lapátoljuk a krém tetejére, és egy kanállal húzzunk csúcsokat.
  15. Karamellizáló pisztollyal a hab csúcsait óvatosan karamellizáljuk.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nutellás csavart csiga




Nutella szerelmeseinek nagyon nagyon ajánlom! De nem csak nekik! :P Nagyon finom.. nálunk 1,5 nap alatt el is fogyott mind a 24 darab!:)



Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)




Hozzávalók (24 db):
Tészta:

  • 85 dkg liszt
  • 40 g élesztő
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 5 ek olaj


Töltelék:

  • nutella


Lekenés:

  • 2 tojássárgája


Elkészítés:

  1. A lisztbe csináljunk egy mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt. Öntsünk rá kb 1 dl langyos tejet és 1 ek cukrot és hagyjuk felfutni.
  2. Majd adjuk hozzá a többi cukrot és a tojássárgáját és kezdjük el összegyúrni úgy, hogy a tejet adagoljuk hozzá. A végén pedig az olajat adjuk hozzá.
  3. Ha simára gyúrtuk hagyjuk 1 órán kelni.
  4. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra. (Én 2 adagban készítettem el!)
  5. Majd az egyik felét kenjük meg nutellával. (Könnyebb kenni, ha egy kicsit megolvasztjuk)
  6. Azt az oldalát amit nem kentünk meg hajtsuk a nutellás felére és vágjunk pizzavágóval 1 cm széles csíkokat.
  7. A csíkokat csavarjuk meg, majd csigaformában helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  8. További félórán át hagyjuk kelni.
  9. Majd a tetejét kenjük meg tojássárgájával.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 20 percig. (Amíg a teteje aranybarna lesz.)
Fotó: E-PICture Studio



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2015. december 18., péntek

Különleges narancsos torta





Nagyon különleges látványt nyújt ez a torta, és a legjobb benne, hogy nagyon egyszerű az elkészítése. 

Hozzávalók (24 cm):
Piskóta:
  • 200 g cukor+ 80 g a habba
  • 310 g liszt
  • 40 g holland kakaó
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 16 g  sütőpor
Narancskrém:

  • 3 dl narancslé
  • 250 g krémsajt
  • 150 g cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló


Díszítés: 




Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  4. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  5. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 50 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. Ha kihűlt vágjuk három fele.
  10. Az utolsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
  11. A másik két rétegből vágjunk 5-5 kb egyenlő széles köröket.
  12. A krémhez a narancslevet, a krémsajtot és a cukrot kavarjuk össze.
  13. A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a narancsos krémhez.
  14. Az alsó piskótára tegyük rá a legnagyobb kört, a középsőt és a legkisebbet, majd a lyukakat vonjuk be krémmel.
  15. Aztán ahova az előbb nem tettünk piskótát, oda most tegyük a kimaradt darabokat, és vonjuk be krémmel.
  16. Ugyanígy járjunk el a másik 5 piskóta körrel.
  17. Tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  18. Másnap vegyük le a tortakarikát.
  19. Az oldalát vonjuk be a maradék krémmel, valamint díszítsük a tetejét.
  20. A közepére szórhatunk kandírozott narancsot.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: kb 50 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Karamellás-almarózsa crostata







Nagyon mutatós almás sütemény.

Hozzávalók:
Tészta:

  • 250 g liszt
  • 90 g vaj
  • 4 ek tej
  • 20 g cukor
  • 1 tojás



  • 3 ek baracklekvár
  • 1 tojássárgája
  • 20 g cukor


Almaréteg:

  • 4-5 alma
  • 7 dl víz
  • 150 g cukor


Karamell:

  • 40 g cukor
  • 30 g habtejszín


Elkészítés:

  1. A lisztet a vajjal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a tejet, és gyúrjuk össze.
  2. Sütőpapíron nyújtsuk 28 cm-es körré, és kenjük le baracklekvárral.
  3. Az almát vágjuk ketté, vágjuk ki a csutkát, majd zöldséghámozóval vágjunk vékony szeleteket.
  4. A vízhez adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük bele az almaszeleteket, és forraljuk fel.
  5. Pár percig hagyjuk puhulni, majd a forró vizet cseréljük le hidegre.
  6. A megpuhult szeleteket tekerjük rózsaformájúra, és helyezzük a tésztára úgy, körben hagyjunk szabadon 1,5-2 cm-t.
  7. Végül ezt a tésztaréteget hajtsuk fel, kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg az egészet cukorral.
  8. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 30 percig, amíg a tészta aranybarnára pirul.
  9. A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a felforralt tejszínt, és olvasszuk el benne a megkeményedett karamell darabokat.
  10. Végül locsoljuk meg a megsült crostatát karamellel.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C





Jó étvágyat hozzá!:)

2015. december 16., szerda

Oreos-csokoládés mousse torta






Ebben a tortában három nagyon népszerű elemet ötvöztem: a browniet, a mousset és az oreot. És az eredmény: szupeeer!!

Hozzávalók (25 cm-es torta):
Brownie:
  • 100 g tej/étcsoki
  • 110 g vaj
  • 220 g cukor
  • 80 g liszt
  • 30 g kakaó(keserű!)
  • 2 db tojás
Étcsokoládé mousse:

  • 170 g étcsokoládé
  • 50 g tojássárgája
  • 80 g cukor
  • 5 g zselatin
  • 3,5 dl habtejszín
Oreo krém:
  • 160 g krémsajt
  • 200 g tejföl
  • 120 g cukor
  • 140 g oreo
  • 2 dl habtejszín
  • 6 g zselatin
  • 1,5 ek víz

Tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 50 g cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 kocka tejcsokoládé
  • 4 db oreo keksz

Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
  7. Az étcsokoládé moussehoz az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
  8. A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd kavarjuk össze a csokoládéval.
  9. 1 dl tejszínt melegítsünk forráspontig, majd olvasszuk el benne a zselatint, és kavarjuk össze a tojásos  csokoládéval.
  10. A maradék 2,5 dl tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a csokoládés masszához.
  11. Öntsük a kihűlt tésztára, és tegyük hűtőbe 2 órára.
  12. Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
  13. A krémsajtot, tejfölt és a cukrot kavarjuk össze.
  14. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a tejfölös krémhez.
  15. A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
  16. Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a moussera.
  17. Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  18. Vegyük le óvatosan a tortakarikát.
  19. A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd díszítsük vele körbe a tortát.
  20. A kekszeket törtjük össze, és szórjuk a torta közepére.
  21. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, és csíkozzuk be a tetejét.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C



Jó étvágyat hozzá!:)

Gránátalmás-mangós pavlova







Mielőtt megcsináltam volna azt gondoltam, hogy olyan lesz, mint a habcsók. De nem!! Egyáltalán nem! Ez sokkal jobb, valami isteni! Próbáljátok ki ti is, tuti nem fogtok csalódni!
Én egy kisebb pavlovát és egy nagyobbat is készítettem ebből a mennyiségből.

Hozzávalók (24 cm): 

  • 150 g tojásfehérje
  • 300 g cukor


Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 180 g krémsajt
  • 50 g cukor


Tetejére:

  • mangó
  • gránátalma


Elkészítés:

  1. A sütőpapírra rajzoljunk egy 24 cm-es kört.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kavarjuk habosra, majd vízgőz felett kézi habverővel verjük addig, amíg felmelegszik a hab.
  3. Majd vegyük le a vízgőzről, és elektromos habverővel verjük kihűlésig.
  4. Töltsük habzsákba.
  5. A megrajzolt kör közepére tegyünk egy gombócot, és azt nyomjuk körbe, amíg elérünk a kör széléig.
  6. Majd az utolsó körre tegyünk még két réteg habot, így megmagasítva a szélét.
  7. Csillagcsővel díszítsük körbe.
  8. Előmelegített sütőben, 120°C-on süssük 1 óra 10 percig.
  9. Majd résnyire nyitott ajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. A habtejszínt verjük kemény habbá.
  11. A krémsajtot a cukorral kavarjuk össze, majd forgassuk hozzá a keményre vert habtejszínnel.
  12. A krémet kanalazzuk a pavlova közepére, és szórjuk meg gránátalmával és mangóval.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűlés
Sütési idő: 1 óra 10 perc
Sütési hőfok: 120°C



Jó étvágyat hozzá!:)

2015. december 15., kedd

Pozsonyi kifli




A rokonoktól kaptunk diót, és mivel a bejgli nagy kedvencünk volt, ezért úgy gondoltam, hogy elkészítem kifliformájában. Nem bántuk meg, már alig van belőle. Egytől egyig mindenkinek nagyon ízlett.
Összesen ebből az adagból 48 db lesz. 24 db mákos és 24 db diós.

Hozzávalók:
Tészta:
  • 900 g liszt
  • 250 g vaj
  • 125 g zsír
  • 100 g porcukor
  • 25 g élesztő
  • 10 g só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl hideg tejszín
  • kb 2 dl víz

Dió töltelék:
  • 400 g dió
  • 250 g cukor
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 2 dl tej

Mák töltelék:
  • 400 g mák
  • 250 g cukor
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 2 dl tej

Elkészítés:

  1.  A lisztbe morzsoljuk bele az élesztőt, zsírt, vajat, tojást, sót és a porcukrot. A legvégén pedig a tejszínt és a vizet.
  2. Ha összeállítottuk a tésztát hagyjuk pihenni kb félórán át.
  3. A töltelékhez a tejet a cukorral forraljuk fel. Majd adjuk hozzá a diót vagy a mákot, és azzal is főzzük sűrűre. Vegyük le a tűztől, és adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Hagyjuk kihűlni.
  4. A tölteléket vágjuk fel 24-24 részre.
  5. A tésztát 48 db 36 g-os részre vágjuk fel.
  6. Formáljunk golyókat, egy kicsit lapítsuk ki és nyújtsuk ki ovális alakúra(kb 2 mm-esre). Tegyük bele a tölteléket és tekerjük fel. Formáljunk belőle félkört. (Egyszerre kb csak 12-vel foglalkoztam, a többit letakartam, hogy ne száradjon meg.)
  7. Úgy helyezzük a tepsibe, hogy a hajtás alul legyen.
  8. Kenjük meg tojássárgájával. Tegyük hűvösre, de ne a hűtőbe, és hagyjuk,hogy megszáradjon, kb 1 órán át.
  9. Ha megszáradt, kenjük meg tojásfehérjével és hagyjuk, hogy megszáradjon, kb 1-5 órát. Ettől lesz repedezett a teteje.
  10. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük kb 15 percig.


Segítségül itt van egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=YhGH8cmbsZQ


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 3,5-4 óra + sütés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180 °C



 Jó étvágyat hozzá!:)

2015. december 11., péntek

Mézeskalács házikó, adventi koszorú

Idén már kétszer sütöttem mézeskalácsot, azonban egyszer sem fogyasztásra, hanem az ünnepi asztal díszévé vált.

Először két adventi koszorút készítettem:




Majd pedig két házikót. Az egyik házikó az egyik csoporttársamnak készült, akitől kaptam egy képet, hogy az anyukája pontosan olyat szeretne, úgyhogy az nem saját ötlet (legalsó, zöldes házikó), de azért megmutatom nektek  :)








2015. december 10., csütörtök

Csokoládés-erdei gyümölcsös macaron






Ezt a macaront a Kifőztük magazin decemberi számába készítettem!
Egyszerűen imádjuk a macaront. Egy baj van vele, hogy olyan hamar elfogy:)

Hozzávalók (40 db): 

  • 110 g mandula
  • 200 g porcukor
  • 90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (amint én előtte 4-5 napig pihentettem a hűtőben)
  • 30 g kristálycukor
  • 6 csepp citromlé
  • 3 g kakaó
Csokoládé krém:
  • 100 g tejcsokoládé
  • 0,5 dl habtejszín
  • 5 g vaj

Erdei gyümölcs:
  • 100 g erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
  • 3 ek cukor
  • 1,5 tk zselatin

Elkészítés:
  1. Előre készítsünk elő minden hozzávalót, illetve a tepsit is.
  2. A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral és a kakaóval, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra.
  3. Szitáljuk át, és ha maradtak nagyobb darabok, akkor ismét tegyük vissza a darálóba.
  4. A tojásfehérjét egy fém tálban kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd ha elkezdett habosodni, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük pontosan addig, míg felfele fordítva nem akar kicsúszni a tálból.
  5. Ha elkészült a hab, adjuk hozzá a mandulás keveréket, és egy falapát segítségével, 4-5 gyors mozdulattal keverjük össze. (Nem baj, ha még most nem homogén.)
  6. Majd óvatosan kívülről befelé forgassuk össze, míg a lapátról lassan, lávaszerűen nem folyik. Ezt sűrűn kell ellenőrizgetni. Ha szakaszosan folyik, akkor még kell rajta párat kavarni, de vigyázzunk, nehogy túlkavarjuk, mert akkor nem fog jól sikerülni.
  7. Ha elértük a kívánt állagot, akkor töltsük habzsákba, vagy nyomóba (én a nyomót ajánlom, amit a non-plus videóban használok, mert azzal sokkal szebb köröket tudtam nyomni), és az előre megrajzolt kör közepére helyezzük, majd ott kezdjük el nyomni. Nem kell mozgatni, csak egy helyben tartani. 1-2 mm-t fog terülni, így nem kell teljesen a körig nyomni. Ha jól dolgoztunk, akkor mire a tepsit telenyomtuk, akkor szépen el fognak terülni a macaronok.
  8. A konyhában hagyjuk 1 órán át pihenni, hogy bebőrösödjenek. Ha letelt az 1 óra, akkor ellenőrizzük le, hogy jól dolgoztunk: érintsük meg a macaronok tetejét, és ha nem ragad hozzá, akkor van jól, ha még ragacsos, akkor hagyjuk pihenni.
  9. Előmelegített sütőben, 140°C-on süssük 16 percig, alul felül sütés!! NEM hőlégkeveréses!! (Én a sütő aljára tettem egy tepsit, hogy ne kapjon egyből nagy forróságot, és ezt 10 perc után kivettem.)
  10. Ha jól dolgoztunk, akkor pár perc után elkezdenek nőni a lábai.
  11. Ha teljesen kihűltek a macaronok, akkor a szilikonos sütőpapírról le tudjuk szépen szedni. (Ha esetleg még ragad egy kicsit az alja, akkor egy késsel szedjük fel.)
  12. A töltelékhez a csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, és keverjük simára.
  13. Tegyük be a hűtőbe félórára.
  14. Az erdei gyümölcsöt a cukorral tegyük fel főni, majd 10-15 perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük további 5 percig.
  15. Majd hűtsük le.
  16. Tegyük habzsákba a csokoládékrémet, és vonjuk be a macaronok szélét a csokikrémmel, majd kanalazzunk az erdei gyümölcsből középre.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: több óra
Sütési idő:16 perc
Sütési hőfok: 140°C


Jó étvágyat hozzá!:)