Oldalak

2016. május 31., kedd

Rózsás torta



Továbbfejlesztettem a rózsás tortám csokoládékrémjét, ugyanis az előző nem szerette a nagy meleget, azonban ez sokkal masszívabb, és könnyebb is vele bánni.



Hozzávalók (24-26 cm-es tortához):
Étcsokoládé:

  • 70 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
Tejcsokoládé:

  • 70 g tejcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,3 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
Fehér csokoládé:

  • 70 g fehér csokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,3 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • 3 g zselatin
Elkészítés:


  1. A kockára tört étcsokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,5 dl forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
  2. A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
  3. A kockára tört tejcsokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,4 dl forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
  4. A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
  5. 0,4 dl forró tejszínben oldjuk fel a zselatint.
  6. A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint 0,4 dl forró  zselatinos tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd szűrjük át, hogy csomómentes legyen.
  7. A maradék 0,9 dl habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a csokoládéval.
  8. Mindegyik csokoládékrémet egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  9. Másnap ha szükséges kavarjuk át, majd töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.


Epres csokoládés oreos keksztorta



Kinek van kedve a melegben bekapcsolni a sütőt? Gondolom Nektek sincs túl sok.. ezért megmutatom ezt a szuper sütés mentes tortát:)



Hozzávalók (26 cm):

  • 352 g kakaós oreo keksz
  • 100 g vaj
  • 4 ek tej


Fehér csokoládé krém:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín


Csokoládé krém:

  • 200 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé
  • 60 g vaj
  • 2,6 dl habtejszín



  • eper
  • 10 g fehér csokoládé


Elkészítés:

  1. A kekszet aprítsuk össze, és kavarjuk össze az olvasztott vajjal, valamint tejjel.
  2. Majd béleljük ki a tortaformát, és tegyük hűtőbe egy órára.
  3. A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt, és kavarjuk homogénre, majd öntsük a kekszalapra, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
  4. A kockára tört csokoládéra öntsük rá az olvasztott vajat, valamint a forró tejszínt, és kavarjuk homogénre.
  5. Majd öntsük a megdermedt fehér csokoládéra, és tegyük hűtőbe félórára.
  6. Nyomkodjuk bele az epreket, és tegyük vissza a hűtőbe egy éjszakára.
  7. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
  8. Olvasztott fehér csokoládéval díszítsük a tortát.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés

Jó étvágyat hozzá!:)


2016. május 1., vasárnap

Csokoládétorta kinder buenoval



Ez egy alap csokitorta, amit nyugodtan tovább tudtok turbózni, például gyümölcsökkel. :)



Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
  • 150 g cukor + 60 g a habba
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 243 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj

Krém:
  • 6 dl habtejszín
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g 50%-os étcsokoldé
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 150 g teavaj
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 g cukor
Díszítés:
  • fehér csokoládé
  • kinder bueno

Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  4. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  5. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
  10. A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint  a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
  11. A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  12. Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
  13. A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
  14. Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
  15. A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
  16. A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
  17. Mindegyik díszbe tegyünk 1-1 kinder buenot.
  18. Végül szórjuk meg fehér csokoládéval a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 40-45 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)