És igen, megéri különlegességeket kipróbálni, nem szabad tőle félni! Eddig nem mertem kipróbálni a répatortát mondván, hogy nem is finom a répa, csak főve. De mivel még a ballagásról maradt egy pár gyönyörű répácska, így úgy gondoltam, hogy egye fene azért is kipróbálom. Nekem nagyon ízlik! Szerencsére a család többi tagjának is. A kis répácskák formázását nagyon élveztem.
Jelenleg ez a kedvenc tortám, már a kinézete miatt is. :D Igaz a krém elkenése nem a legtökéletesebb, de nem baj, ennyi belefér. :)
(A krémhez nem írok mennyiséget, mert nem mértem meg. A porcukor mehet bele ízlés szerint, attól függően, hogy ki mennyire szereti édesen.)
Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 400 g rétesliszt
- 1,5 cs. sütőpor
- 1 cs. van.cukor
- 300 g cukor
- 350 g reszelt sárgarépa
Krém:
- mascarpone
- porcukor
Elkészítés:
- A tojássárgáját a cukorral, van.cukorral és az olajjal kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a sütőporos lisztet.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kavarjuk a masszához.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntsük bele.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 45 percig. (Tűpróba!)
- A mascarponét a porcukorral keverjük össze, majd a kihűlt tészta tetejét kenjük meg. (Ha szükséges, akkor vágjuk egyenesre a torta tetejét.)
- Marcipán répákkal díszíthetjük a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 10 perc ; 2 óra (répák elkészítésével együtt)
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: ITT
-------------------------------------------
I love this dessert!! This is a special sweet carrot cake!:)
Ingredients (26 cm cake):
- 4 eggs
- 1,5 dl oil
- 400 g soft flour
- 18 g baking powder
- 300 g sugar
- 10 g vanilla sugar
- 350 g grated carrot
Cream:
- mascarpone
- powdered sugar
- marzipan carrots
Directions:
- Mix the flour and the baking powder.
- Stir the egg yolk with the sugar, vanilla sugar and the oil, then add the grated carrots and the flour.
- Beat the egg whites until stiff, then gently fold to the mixture.
- Pour to the pan.
- In a preheated oven, in 180°C bake it for 45 mins.
- Stir the mascarpone and the powdered sugar, and cover the cake.
- Decorate with marzipan carrots.
Difficulty:easy
Prep time: 1 hours - 1 hours 10 mins
Baking time: 45 mind
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)
Muszáj hozzá külön rétes liszt is? :)
VálaszTörlésAz eredeti receptben írják, hogy sima liszttel is jó, megpróbálhatod azzal, biztos finom lesz úgy is!:)
TörlésSzia!Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi cukrot kell a sárgájához keverni?mert azt nem írja pontosan a recept.
VálaszTörlésSzia, 30 dkg cukrot kell, ne haragudj, véletlenül kihagytam.. :S
TörlésGyönyörű lett a tésztája, ügyi vagy! Nálunk is nagy kedvenc - még apukám is kéri, pedig ő a répát leginkább csak a húslevesben eszi meg :D
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyos vagy!!:))
TörlésDe ugye, hogy nem is érződik rajta, hogy répa van benne?!:D
I love that you decided to try it, even though you were not sure about raw carrots in a cake that is how you find the best new recipes! Carrot cake with that creamy mascarpone frosting is a classic for a reason, and yours looks so moist and perfectly spiced. I know this feeling of being intimidated by a new recipe, but the result is always worth it. And honestly, the fact that you made those adorable little marzipan carrots on top? That is true dedication! The slightly imperfect frosting just makes it look homemade and extra cozy, too. I will definitely have to try this recipe this weekend. I have been looking for an excuse to do some serious baking. I wish I had this much energy for all my tasks. If I could get cheap Assignment Helper Canada to take over my schoolwork, I would have even more time to perfect my baking! Great job, it looks fantastic.
VálaszTörlés