2014. június 15., vasárnap

Epres túrótorta




Ez a torta tesóm 16. szülinapjára készült, plusz a kívánságára sütöttem még tejszínes málnás tortát is. Mindkettő könnyed nyári torta. :)

Ugyanilyen tortát sütöttem húgom meglepi szülinapjára is, csak akkor csokival vontam be a külsejét. Nagyon ízlett a barátainak is. :)

Igazából a túrókrém olyan, mint amilyen a guru tortához készítek, csak most került bele eper is.

Hozzávalók (26 cm-es tortához):
Tésztához:
  •     9 tojás
  •     9 ek cukor
  •     9 ek liszt
  •     2 ek kakaópor
  •     1 cs. sütőpor
 Krémhez:

  •     750 g túró + 214 g cukor
  •     2-2,5 dl tejföl
  •     2 dl habtejszín+100g cukor+ fél cs. habfixáló
  •     eper
Díszítéshez:
  • mandula
  • eper
Elkészítés:

  1. Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
  2. Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel.
  3. Majd verjük fel a tejszínt a cukorral, és forgassuk bele a túrókrémbe.
  4. Tegyünk félre egy keveset a torta tetejére és az oldalára. (Kb. a krém harmadát)
  5. Az epret kockázzuk fel, és keverjük a túrókrémhez.
  6. A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
  7. A piskótalapokat töltsük meg epres túrókrémmel.
  8. A torta tetejét és az oldalát vonjuk be a félretett túrókrémmel.
  9. Ízlés szerint díszíthetjük eperrel, mandulával.
  10. Tároljuk hűtőben.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: kb 40 perc (tűpróba!)
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)



2 megjegyzés:

  1. Asszem könnyen lecsúszna pár szeletke ;) Tesódnak boldog szülinapot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hihi örülök :P
      Köszönöm szépen a nevében is!!:)) Nagyon aranyos vagy:)

      Törlés