2017. március 9., csütörtök

Ferrero Rocher torta




Már nagyon sokan kértetek tőlem Ferrero Rocher tortát, és annyira megkívántam, hogy most elkészítettem a saját verziómat:)



Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek finomliszt
  • 2 ek rétesliszt
  • 10 g kakaó
  • 12 g sütőpor
  • 80 g durvára tört mogyoró


Krém:
  • 350 g tejcsokoládé + 2 dl habtejszín
  • 100 g nutella
  • 4 dl habtejszín

  • ostya (2 db édes tölcsér)

Díszítés:
  • 100 g durvára tört mogyoró
  • Ferrero Rocher golyó


Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd kezdjük el összeforgatni.
  3. Majd adjuk hozzá a réteslisztet, finomlisztet, sütőport, valamint a kakaót, és forgassuk össze.
  4. Mikor már csak pár forgatás hiányzik, adjuk hozzá a durvára tört mogyorót. Azért fontos, hogy a végén adjuk hozzá, mert másképp maradhatnak benne lisztdarabok.
  5. Majd öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30 percig.
  7. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt. Majd pár perc múlva kavarjuk homogénre, és adjuk hozzá a nutellát.
  8. 1-2 órára tegyük hűtőbe, amíg visszahűl a krém.
  9. A hűtőből kivéve habverővel kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a többi habtejszínt is, és verjük addig, amíg egy világos, habos krémet kapunk.
  10. A háromba vágott piskótából a felső lap köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjük le a krém negyedével.
  11. Majd szórjuk meg az összetört ostyával. Ez másnapra sajnos elveszti a roppanóságát, de felszeletelve nagyon jól fog mutatni a torta.
  12. Helyezzük rá a középső lapot, kenjük le a krém negyedével, szórjuk meg ostyával, és fedjük be az utolsó lappal. Majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  13. Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát.
  14. Kenjük körbe a tortát a krémmel. A tetejére tehetünk bőven belőle.
  15. Az oldalát vonjuk be durvára tört mogyoróval. Ezt a műveletet érdemes egy nagyobb tál fölött végezni, mert így a lehulló darabok nem mennek kárba.
  16. A maradék krémmel díszítsük körbe, majd helyezzünk a gombócokra Ferrero Rocher golyót.




Nehézség: könnyű-közepes
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

12 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szandi!
      Először is köszönjük szépen a receptet, már nagyon vártam.
      A 9-es pontnál említetted a többi tejszín hozzáadását a már lehűtött krémhez. Ez a tejszín folyékony halmazállapotú, vagy felvert tejszínt takar?
      Bár ha jól gondolom inkább folyékony és a lehűtöttel krémmel együtt kell majd habosra felverni.??
      Köszi szépen!

      Törlés
    2. Szia Bea!
      Folyékony állapotban kell hozzáadni, és úgy együtt felverni, ahogy a videóban is látszik:)

      Törlés
  2. Szia Szandi!
    Köszönjük a receptet!! Nekem az lenne a kérdésem, hogy törökmogyorót vagy földimogyorót használtál? Köszi a választ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsófi!
      Én földimogyit használtam (sőt a sós változatot), de nyugodtan válaszd azt, amelyik neked szimpatikusabb:)

      Törlés
  3. Hmmmmmm a kedvencünk a desszert golyós változat és biztos vagyok benne hogy ez is ízlik majd a családnak mert biztos ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a tortádat is megcsináltam otthon. Nagyon-nagyon finom. A recept tökéletes, érthető. Könnyű volt követni az utasításokat. A tésztája levegős, puha, mégis masszív tartású, nagyon finom. Kicsit szkeptikus voltam a piskóta készítése közben, hisz én még soha sem a felvert tojásfehérjébe kevertem el a sárgáját, kíváncsi is voltam a végeredményre. Gyönyörűen sült, be kellett látnom, hogy érdemes így csinálni. Köszönöm még egyszer a finom receptet.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Azt szeretném kérdezni nem kell a krémhez habfixálót adni? Nem folyósodik lágyul meg a krém ha nem aznap lessz fogyasztva?

    VálaszTörlés
  6. Szia. Gyönyörű a torta. Nekem az a kérdésem lenne, hogy milyen tejszínt célszerű használni hozzá?

    VálaszTörlés
  7. A krémhez nem sok a 6 dl tejszín? Mert nekem nem olyan sűrű lett a krém mint a videón.

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Fél adag elég lehet 18-as tortához?
    Köszi, Gabó

    VálaszTörlés