2017. március 20., hétfő

Málnás csokoládés mousse torta


Tudom, hogy mindig ezt mondom, de nekem ez az egyik kedvenc tortám <3 Annyi mutatós, és nagyon könnyű elkészíteni:)

Hozzávalók (22 cm):
Brownie:
  • 75 g csokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g liszt
  • 20 g kakaó (keserű)
Fehér csokoládés mousse (18 cm):

  • 100 g fehér csokoládé + 0,6 dl habtejszín
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 dl habtejszín
  • 50 g cukor
  • 7 g zselatin
  • 100 g málna
Tejcsokoládés mousse:
  • 150 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 3,5 dl habtejszín
  • 80 g cukor
  • 9 g zselatin
Málnazselé (18 cm):
  • 150 g málna
  • 50 g cukor
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin
Tejcsokoládé-zselé:
  • 65 g tejcsokoládé
  • 60 g habtejszín
  • 3 g zselatin
Elkészítés:
  1. A browniehoz a csokoládét és a vajat gőz fölött olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. 
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk össze. 
  4. Végül öntsük hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük 180°C-on 20 percig.
  6. A málnazseléhez a málnát a cukorral és a vízzel főzzük össze, majd adjuk hozzá a zselatint és hagyjuk kihűlni. 
  7. Mielőtt megkötne, öntsük 18 cm-esre állított tortakarikába és tegyük fagyasztóba, amíg megköt.
  8. A fehér csokoládés moussehoz a kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  9. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját. 
  10. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez. 
  11. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
  12. Aztán adjuk hozzá a málnát is. 
  13. A brownie tetejére állítsuk be a tortakarikát 18 cm-esre, és öntsük bele a krémet, majd tegyük hűtőbe  minimum 1,5 órára.
  14. A tejcsokoládés moussehoz az apróra tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  15. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját. 
  16. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez. 
  17. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
  18. A hűtőből kivett fehér csokoládés mousse körül vegyük le a tortakarikát, és helyezzük az egész torta köré.
  19. A tejcsokoládés krém felét öntsük rá, helyezzük rá a megfagyott málnazselét, majd borítsuk be a maradék krémmel, és tegyük vissza a hűtőbe minimum 2 órára.
  20. A csokoládé zseléhez a kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre. 
  21. A zselatint forró vízben olvasszuk fel, majd adjuk csokoládéhoz. 
  22. Végül öntsük a torta tetejére, és tegyük egy éjszakára  hűtőbe.

Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

10 megjegyzés:

  1. Elhiszem hogy ez is a kedvenced :) már a látványtól is kedvet kaptam hozzá, hogy (megegyem) elkészítsem :D

    VálaszTörlés
  2. Csodás, én is kedvet kaptam hozzá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, köszönöm:)

      Törlés
  3. Szia! A brownieba milyen csokit tettél? Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a választ, és tej vagy étcsokoládé, esetleg vegyesen? Egyébként fantasztikus ez a torta, kislányom szülinapjára szeretném megsütni.:D

      Törlés
  4. Szia Szandi, mirelit vagy friss málnát használtál a zseléhez és a moussehoz? Köszönöm előre is a válaszod!

    VálaszTörlés
  5. Szia Szandi!
    Ha a zselét egy nappal előbb csinálom meg, mint a torta többi hozzávalóját, akkor elég ha hűtőben van és nem fagyasztom le, vagy feltétlenül kell fagyasztani?

    Köszi, Evelin :)

    VálaszTörlés
  6. Szia! Tojássárgája mindenképpen kell a mousseba? Anélkül nem lehetne? Köszi.

    VálaszTörlés