2018. január 17., szerda

Meggyes-csokoládés joghurttorta


Ezt a tortát még tavaly a diplomaosztómra készítettem:)

Hozzávalók (26 cm):
Brownie:
  • 100 g tej/étcsoki
  • 110 g vaj
  • 220 g cukor
  • 80 g liszt
  • 30 g kakaó(keserű!)
  • 2 db tojás
Csokoládés joghurtkrém:
  • 100 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 3 dl habtejszín
  • 150 g cukor
  • 300 g joghurt
  • 10 g zselatin + 0,5 dl víz

Meggyzselé:
  • 300 g meggy
  • 4 ek cukor
  • 20 g keményítő

Vaníliás joghurtkrém:
  • 400 g joghurt
  • 20 g vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 150 g cukor
  • 10 g zselatin + 0,5 dl víz

Díszítés:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 10 g zselatin fix

Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk homogénre.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
  7. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a forró habtejszínt, és olvasszuk el benne.
  8. Adjuk hozzá a joghurtot.
  9. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
  10. Majd forgassuk a joghurtos krémhez.
  11. A zselatint a forró vízben olvasszuk el.
  12. A krémből adjunk pár kanállal a felolvasztott zselatinhoz, majd így öntsük a krémhez.
  13. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük 2 órára a hűtőbe. 
  14. Az összeturmixolt meggyet a cukorral kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a keményítőt, és főzzünk belőle sűrű pudingot.
  15. Ha langyosra hűlt, kanalazzunk a megdermedt joghurtos rétegre úgy, hogy a szélétől 1-2 cm-t hagyjunk ki.
  16. A joghurthoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot.
  17. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.
  18. A zselatint a forró vízben olvasszuk el.
  19. A krémből adjunk pár kanállal a felolvasztott zselatinhoz, majd így adjuk a krémhez.
  20. Öntsük a meggyes réteg tetejére, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  21. A tetejét én keményre vert habtejszínnel díszítettem. 
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 3 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

1 megjegyzés: