2018. november 30., péntek

Néró szelet


Legtöbbször barna-rózsaszín-sárga színkombinációban készítik, de a diplomaosztómra különlegesebb kivitelben szerettem volna elkészíteni, ezért rózsaszín ombre külsőt kapott.

Hozzávalók (37x25 cm):
  • 370 g cukor
  • 370 g vaj
  • 10 tojás
  • 450 g liszt
  • 24 g sütőpor

  • baracklekvár
  • 200 g csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés:
  1. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral. 
  2. Öntsük hozzá az olvasztott vajat.
  3. Adjuk hozzá a sütőport, valamint a lisztet.
  4. Az átmenethez az egész tésztához adjunk pár csepp ételszínezéket, és kavarjuk össze.
  5. Az 1/3-át öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben,  180°C-on süssük kb 8 percig.
  7. A tésztához adjunk még pár csepp ételszínezéket.
  8. A maradék tészta felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  9. Előmelegített sütőben,  180°C-on süssük kb 8 percig.
  10. A megmaradt tésztához adjunk még ételfestéket, így megkapva a legsötétebb réteget.
  11. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és ezt is süssük 8 percig.
  12. Ha kihűltek a lapok, akkor rakjuk össze a tésztát.
  13. Alulra kerül a legsötétebb, amit kenjünk meg baracklekvárral.
  14. Erre tegyük rá a középső réteget és kenjünk meg ezt is.
  15. Végül helyezzük rá a legvilágosabb tésztát.
  16. A megolvasztott csokoládét kenjünk el a tészta tetején.
  17. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét kókuszreszelékkel.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 3*8 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)




2 megjegyzés: