2012. július 3., kedd

Raffaello szelet/ Raffaello slice




Nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető ez a Raffaello szelet. Mindössze 1 órára van szükségünk és már ehetjük is. Ami könnyen elrontható, az a puding készítés. Nagyon figyeljünk oda, nehogy leégjen, mert akkor a krém nem lesz finom!



Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 300 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 100 g liszt

Krém:
  • 6 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  2. Forgassuk hozzá a kókuszreszeléket, és a lisztet.
  3. Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába.
  4. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 20 percig.
  5. A krémhez, a tojássárgáját, a cukorral és a pudingporral kavarjuk össze, majd adagoljuk hozzá a tejet, és kavarjuk csomómentesre.
  6. Főzzünk belőle pudingot.
  7. A vajat kicsit olvasszuk meg és kavarjuk ki a porcukorral.
  8. Majd 2-3 részletben adjuk a langyosra hűlt krémhez.
  9. A tészta tetején lévő levegőbuborékokat nyomjuk össze.
  10. Oszlassuk el a tetején a krémet
  11. Szórjuk meg kókuszreszelékkel és mandulaszeletekkel.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

---------------------------------------------------------------------


Easy and delicious dessert!

Ingredients:
Coconut base:
  • 6 egg whites
  • 300 g sugar
  • 150 g coconut
  • 100 g flour


Cream:
  • 6 egg-yolk
  • 100 g sugar
  • 1 vanilla puding
  • 5 dl milk
  • 200 g butter
  • 100 g powdered sugar


Directions:

  1. Beat the egg whites with the sugar until stiff.
  2. Gently fold the flour and the coconut.
  3. In a preheated oven, on 180°C bake it for 20 mins.
  4. To the cream, the egg-yolk with the sugar and the puding powder stir well.
  5. Then add the milk, and cook over low heat until you have a thick cream.
  6. Melt a little the butter, and stir well with the powdered sugar, then add to the cream.
  7. Put the coconut base on a tray, and spoon the cream.
  8. Then spread the top with a little coconut.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)


6 megjegyzés:

  1. Már régóta szeretném elkészíteni ezt a sütit - majd ha újból normális időjárás lesz, meg is sütöm ;) A tiéd nagyon kívánatos, mmmmmm :)))
    Végre eljutottam odáig, hogy csináltam mentás dolgokat - szószt is. Feltettem a recipét.
    Kellemes nyári időtöltést és sok finomságot kívánok neked ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy nem fogsz csalódni ebben a sütiben!:) Már másnap elfogyott!:)
      Köszönöm szépen:)
      Jaj de jóó, megyek is és megnézem:))
      Köszönöm szépen, én is kellemes pihenést és jó sütögetést kívánok!:)

      Törlés
  2. Vendégség volt, ezt sütöttem - tökéletes lett !!! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Szandi!

    Tetszik ez a blogod, mert nagyon szépen le vannak irva részletesen a receptek, ellentétbe más recept keresö honlapokba...ahol nem is irják se a sütési idöt se a höfokot...ami eléggé fontos...

    Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik.:) Remélem a sütik is ízleni fognak:)
      Jó sütögetést,
      Szandi:)

      Törlés