2015. december 24., csütörtök

Hópihés piskótatekercs




Téli hangulatot idéző csokoládés piskótatekercs:)
Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)


Hozzávalók:
Mintázás:
  • 1 tojásfehérje
  • 30 g cukor
  • 30 g vaj
  • 35 g liszt
Piskóta:
  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 5 ek cukor

Csokoládékrém:
  • 2 dl habtejszín
  • 90 g csoki
  • 50 g teavaj
  • 50 g cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:
  1. A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
  2. A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez. 
  3. Majd hűtsük le jól.
  4. A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
  5. Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
  6. A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
  8. A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
  9. Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Gratulálok a videóhoz és Kellemes Ünnepeket neked és Családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!:) Kellemes ünnepeket kívánok én is Neked és a Családodnak is!:)

      Törlés