2017. december 20., szerda

Mákos narancsos mousse torta




Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, és isteni finom:)


Hozzávalók (24 cm):
Mákos alap:

  • 3 tojás
  • 80 g vaj
  • 150 g mák
  • 50 g liszt
  • 100 g cukor


Narancsos mousse:

  • 2 tojássárgája
  • 100 g fehér csokoládé
  • 7 dl habtejszín
  • 200 g cukor
  • 2,5 dl narancslé
  • 15 g zselatin


Narancs zselé:

  • 2 dl narancslé
  • 7 g zselatin



Elkészítés:
  1. A tojássárgáját az olvasztott vajjal kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá a mákot, valamint a lisztet.
  3. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  4. Majd két részletben adjuk hozzá a mákos keverékhez, és óvatosan forgassuk össze.
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába.
  6. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  7. A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá az 1 dl felforralt habtejszínt, valamint adjuk hozzá a tojássárgáját, és kavarjuk össze. Ha nem akartok nyers tojást enni, hagyjátok ki nyugodtan.
  8. A forró narancslében olvasszuk fel a zselatint, majd öntsük a krémhez.
  9. A 6 dl habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
  10. Majd forgassuk a csokoládés krémhez.
  11. Öntsük a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum 3 órára.
  12. A forró narancslében olvasszuk fel a zselatint, és hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan öntsük a krém tetejére. Ne öntsétek rá forrón, mert akkor úgy jártok mint én, hogy kicsit feloldja a krémet.
  13. Majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  14. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
  15. Ízlés szerint díszíthetjük mákkal.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

7 megjegyzés:

  1. Kedves Szandi! A 9.pontnál azt írod, hogy a habtejszint a cukorral verjük habbá, de a hozzávalóknál nem szerepel a cukor. Mennyi cukor kell hozzá?
    Köszönettel, Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa!
      Valoban kifelejtettem, koszonom, hogy szoltal, mar javitottam is:)
      Szandi

      Törlés
  2. Szia! Megkérdezehtem milyen narancslevet használtál? Lehet szénsavas?

    VálaszTörlés
  3. Én az aldiban kapható 100%ost használtam de leközelebb csak igazi facsart naranccsal fogom mert ugy biztos finomabb és narancshélyat is rakok majd bele mert inkább fehércsoki íze volt mint narancs.
    Egyébként nagyon finom és gyorsan elfogyott
    Én arra lennék kíváncsi h milyen tejszínt kell használni? Mindenképp állatit de milyen márka?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én frissen facsartam bele narancslét, meg egy fél citromlét is. Lehet, hogy egy kis reszelt héjj is tovább dob az ízén. Én mindig Cserpes tejszínt használok, azt legalább rendesen fel lehet verni habnak.

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Szia a mákot lehet mással helyettesíteni?

    VálaszTörlés