Hozzávalók:
- 250 g cukor
- 3 dl habtejszín
- Kavargatás nélkül hagyjuk, hogy a cukor megbarnuljon, vagyis karamellizálódjon.
- Ha szépen elolvadt mindenhol a cukor, akkor mehet bele a forró tejszín. A karamell meg fog egyből keményedni, de ne ijedj meg, mert el fog benne szépen olvadni.
És kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá! :)
Szandiii imádom a blogodat!:) Nagyon ügyes vagy! Hiányoztok <3
VálaszTörlésNagyon örülök Katiii, hogy tetszik,köszönööm:)):$
VálaszTörlésTi is nagyon hiányoztok:( siessetek haza!!:)♥
Kedves Szandi!
VálaszTörlésMit gondolsz, ez a karamell használható sajttortához, gyümölcsös öntet helyett?
Előre is köszönöm a választ,
Dóri
Szia Dóri,
TörlésÉn nem használnám ezt az öntetet, inkább megmaradnék a gyümölcsös öntetnél, mert ezzel iszonyatosan tömény lesz/lenne. A málna öntet pont tökéletes hozzá.
Ugyebár a sajtkrém az édes, a gyümis öntet inkább savanykás (persze csak egy picit).
Szóval én nem merném ezt a karamell öntetet használni hozzá. :/
Szandi
A habtejszín nem ugyanaz, mint a főzőtejszín ugye? Szóval mindenképp habtejszínt kell bele tenni?
VálaszTörlésKöszönöm: Magdi
Szia Magdi!
TörlésÍgy van, a kettő nem ugyanaz, és habtejszínnel próbáld ki a karamellt:)
Szandi
Mire lehet használni? Torta toltesre esetleges vagy csak pohár krém?
VálaszTörlésSzia, nagyon gusztusos, de én is azt kérdezném hogy mire használjuk. Torta betöltésére?
VálaszTörlés