![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6moBRCwepaiZ1AoJ4_nNOVtj8G9A02A0mewn5-De6CbBjbeLSkWyEd_RRcwnwbhuJsucdiNIMt4_CEbZB1aClD-n3aIUt39u2fInDl6PCDjqL2bcsEIBafi6A_wxjM4DoQz9t7JlGiFw/s400/P1250086A.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj2mR8sn9kG5AyUOg1SxqhWF5l5ZHdxx7M4uadMFvr2HtgTKIBvcdUMlHqYVnfuxF435Xzo08ZHSvvcOL3_c4JmZ2cJfuqy6S8QCHPi33ZwvweuwcnhmywpiHehcJ8VVwpvMKOOeEf4m0/s400/P1250081A.jpg)
Huhhúú ez igazi finomság. Este 6kor kezdtem el, és mindennel együtt, hűtéssel stb., 9re lettem kész. Egyből oda is nyomtam a családom kezébe és egyből elpusztítottuk. Szerintem a málnakrémmel készítsétek el, és egyétek együtt. Így a legfinomabb. Kinézetileg talán azt változtatnám meg, hogy a málnakrémet alulra tenném, de ez az ízén úgysem változtat.
Hozzávalók (3 adag hosszúkás pohár, 2adag boros pohár):
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCEDGh73UzVITgdVtY9mf8XgfqTag8I9_3dexIU_S-9UHf8ffNGX5CzYH3KvxMS_ft5eat-u1yhewEMOX8_zmqy8gMlRuN4ZQjXaj-I_DV4xiSd7ps0z73VyPlDr8ENgjniOGjeJ1fd0k/s320/P1250068A.jpg)
- 1,5 dl habtejszín
- 1,5 dl tej
- 150 g cukor
- 3 tk étkezési keményítő
- 4 tojássárgája
- 3 zselatinlap
- 3-4 db kis fahéj db
Málnakrém(ebből a mennyiségből 1 adag hosszúkás pohárba nem jutott):
- 200 g málna
- 60 g cukor
- 0,5 tk zselatin
Elkészítés:
- A tejet, a tejszínt és a fahéj darabkát kavarjuk össze és forraljuk fel. Még a fahéjt ne vegyük ki, hanem hagyjuk benne, hogy a fahéj aromája átjárja a folyadékot.
- A tojássárgáját kavarjuk össze a cukorral és a keményítővel.
- Kavarjuk hozzá a tejszínes tejhez és forraljuk fel, de csak kis lángon, addig amíg nem sűrűsödik be. (Már előtte vegyük ki a fahéj darabkát)
- A zselatinlapot áztassuk be hideg vízbe, miután kész a krém, csavarjuk ki és kavarjuk el benne csomómentesre.
- A poharunkat öblítsük át forró vízzel, nem kell áttörölni.
- Tálkákban/poharakban osszuk el egyenlően és hagyjuk, hogy kihűljön. (Én meguntam, és betettem a fagyóba, természetesen megdöntöttem.)
- A málnakrémhez a málnát és a cukrot tegyük fel főni, kb 10-15 percig főzzük.
- Szűrjük meg a magjától és adjuk hozzá a zselatint.(Nem tudom, hogy így megfagyott volna vagy sem, mert nem volt rá idő-megettük- ezért ha biztosra akarsz menni, zselatinpor helyett 1 db zselatinlapot tegyél bele.)
- Ha megfagyott az alapkrém, öntsük rá a málnakrémet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX8og-KO5iI2zoh8x11lPeDK3NI21PozM7nlL8RaH5iVOjMiWaigW-pK5MDyZC18_dR5yQp9JFOTKaKKqm5vH-EwG-GINBrHklJaAGi7olk1sAOQA2_cBGGD5WH3DuVNZDXi1QqTbn-Io/s320/P1250103A.jpg)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Jó étvágyat!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése