Hozzávalók (26 cm):
Piskóta:
- 4 tojás
 - 175 g cukor + 70 g a habba
 - 286 g liszt
 - 20 g kakaó
 - 1,3 dl tej
 - 1,3 dl olaj
 - 14 g sütőpor
 
Túrókrém:
- 750 g túró + 210 g cukor
 - 2-2,5 dl tejföl
 - 2 dl habtejszín + 100g cukor
 - 1 csomag zselatin fix
 
A díszítéshez, rétegzéshez:
- 100 g étcsokoládé + 1 dl habtejszín
 - 250 g cukor + kb 1 dl habtejszín
 - kevés tört sótlan mogyoró
 
Elkészítés:
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
 - A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
 - Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
 - A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
 - Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
 - Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
 - Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40 percig. (tűpróba!)
 - Ha kihűlt, vágjuk harom felé.
 - A túrót, a cukrot, valamint a tejfölt botmixerrel krémesítsük.
 - Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
 - Kavarjunk hozzá egy csomag zselatin fixet.
 - A cukrot karamellizáljuk meg.
 - Majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt, és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
 - A kockára tört csokoládéra öntsük rá a forró tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
 - Rakjuk össze a tortát, az alsó lap köré érdemes visszatenni a tortakarikát.
 - A krém egyharmadával kenjük meg a piskótalapot.
 - Szórjuk meg darált mogyoróval.
 - Csorgassunk rá csokoládét és karamellt.
 - Majd tegyük rá a következő piskótalapot, és ezt is kenjük le.
 - Fedjük be az utolsó lappal.
 - Vegyük le a tortakarikát.
 - A megmaradt túrókrémmel kenjük körbe a tortát.
 - Szórjuk meg darált mogyoróval, majd csorgassuk le a csokoládéval és a karamellel.
 - Két-három órára érdemes a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
 
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:) 
Én elkészítettem, és isteni a krém íze, de nagyon folyós :(
VálaszTörlésEn most keszitem. Kevesebb tejfol es nem lesz folyos. En plusz raktam hozza vanilia aromat es citromot :)
TörlésMegtudhatom, hogy mennyivel kevesebb tejfölt tett hozzá? Köszönöm!
TörlésGreat breakdown! You made this so easy to understand. Edmonton AB, Upholstery Cleaning
VálaszTörlésavdhfjrjf
VálaszTörlés