2012. június 3., vasárnap

Epres túrótorta / Strawberry cottage cheese cake




Végre itt van az eper!:) Annyira finoom,hát még ezzel a könnyű túrótortával. :) Egyik kedvenc tortánk.:)



Hozzávalók (26 cm-es torta):
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek kakaó
Túrókrém:

  • 500 g eper
  • 500 g túró
  • 2 dl tejföl
  • 350 g cukor
  • 250 g teavaj ( nem maragarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 4,5 dl tej
  • 12 g zselatin 

Elkészítés:
  1. Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból. 
  2. A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba-hőmérsékletű teavajat illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki.
  3. A tejet kavarjük bele a túrókrémbe.
  4. A zselatint adjuk hozzá a forró vízhez, és olvasszuk el benne.
  5. Adjunk pár kanál krémet a zselatinhoz, és kavarjuk csomómentesre, majd így forgassuk össze a krémmel. Ez azért fontos, mert ha egyből hozzáöntenénk a forró zselatint a hideg krémhez, akkor összecsomósodna, de így fokozatosan hűtjük le.
  6. Keverjük bele az apróra felvágott epret.
  7. Végül öntsük rá a tésztára a túrókrémet.
  8. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  9. Másnap vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
  10. Ízlés szerint díszítsük eperszeletekkel.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

----------------------------------------

This is the best in summer: we have delicious strawberry, and we can bake super cakes!

Ingredients:
Sponge:
  • 4 egg
  • tablespoon flour
  • 4 tablespoon sugar
  • 1 tablespoon cocoa


Cottage cheese cream:
  • strawberry
  • 500 g cottage cheese
  • 2 dl sour cream
  • 1,5 pocket gelatine sheets (Dr Oetker)
  • 250 g sweet butter
  • 20 g vanilla sugar
  • 2 egg
  • 4,5 dl milk
  • sugar (it depends on you)


Directions:
  1. In a bowl combine the cocoa and the flour.
  2. In a separate bowl beat the egg whites with sugars until stiff.
  3. Then gently fold the egg-yolk, then the flour mixture into the egg white mixture using a spatula.
  4. Line your tin with baking paper, then spoon the sponge into this tin.
  5. In preheated oven, in 180°C bake for 15-20 minutes.
  6. Soak the gelatine sheet in a water.
  7. Warm the milk, then put the gelatine sheets.
  8. Add to the cottage cheese the sugar, the vanilla sugar, the sour cream, the eggs and the butter, and mix it completely with a hand whisk.
  9. Stir the milk to the cottage cheese mixture.
  10. Add the cottage cheese, then pour to the sponge.
  11. Refrigerate overnight. (Don't worry it will jellify)
  12. Next day decorate with strawberry slices.
Difficulty:easy
Prep time: 1 hour + refrigerate
Baking time: 15-20 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)






11 megjegyzés:

  1. Ó, pont valami ilyesmit kerestem - tökéletes lesz 1 hét múlva a szülinapunkra/házassági évfordulónkra :)
    Viszont, a nyers tojás nálunk kizárt, szerinted kihagyhatom, vagy van-e valami ötleted hogy mivel pótoljam ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem Nektek is nagy kedvencetek lesz!!:)
      Hm..szerintem kihagyhatod belőle, helyettesíteni nem tudom mivel lehetne.. :(

      Törlés
  2. Hát, úgy alakult hogy mégsem ez lett most, nem én sütöttem, mert "házhoz jött" a torta - párom készíttette az egyik ismerősével :) http://agnesszakacskonyve.blogspot.hu/2014/06/epres-tejszines-feketeerdo.html
    De ami késik, nem múlik :)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Igen!
      Én sok receptemben használok tojást, természetesen friss házit!

      Törlés
  4. Szia!
    Kb mennyi epret használtál hozzá?

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    A zselatint mennyi vízben kell feloldani?

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Milyen márkájú zselatint és teavajat használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      H.Rozis zselatint használok, és teavajból mikor melyik van jobb árban.

      Törlés