2012. december 22., szombat

Haltepertő



Anya véletlenül vett ilyen halat, mert csak ez volt a boltban, amúgy busát szerettet volna venni, de már elfogyott. Na és este nézzük a tv-t és mit láttunk? Haltepertőt, pont ebből a halból. A neve azt sugallja, hogy kövérjéből készül, de NEM! Finom húsos részéből van. Nagyon finom!:)
Megjegyzés: a boltban alapból kérjük irdalva, mert otthon nem biztos, hogy sikerül irdalni!!

Hozzávalók:

  • irdalt pontyfilé
  • só, bors
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj


Elkészítés:

  1. Az egész filét sózzuk borsozzuk, majd hagyjuk 1-2 órán át pácolódni.
  2. Majd a pácolás után 1 cm széles csíkokra vágjuk fel.
  3. A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a csíkokat.
  4. Bő olajban süssük ki.


Jó étvágyat hozzá!:)

Nehézség: könnyű

2 megjegyzés:

  1. Hellóka :) Én így sütöm a pontyot,a szeleteket,nagyon Finom !
    De nem borsozom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kati:)
      Örülök, hogy ízlik!:)

      Törlés