2012. november 1., csütörtök

Csokis-álom / Chocolate dream cake




Fúhaa, 1 év elteltével újra a "kezembe" akadt ez a finomság. Tegnap itt volt tesóm barátnője, és akkor kicsit nézegettem a régebbi recepteket, és úgy gondoltam, hogy megsütöm nekik. Megint nagy sikert aratott!:)




Hozzávalók (26 cm):
  • 120 g kakaópor ( én úgy csinálom, hogy 60 g édes, 60 g keserű)
  • 150 g vaj 
  • 300 g cukor
  • 120 g liszt 
  • 6 tojás
  • 1 dl olaj 
  • 2 tk vanília aroma
Tetejére:
  • 70 g csoki

Elkészítés:
  1. Egy edényben olvasszuk fel a vajat, majd keverjük bele a kakaót.
  2. Egy tálban keverjük össze a cukrot, vanília aromát és a tojásokat. 
  3. Majd adjuk hozzá a lisztet illetve az olajat.
  4. Ehhez öntsük hozzá a kakaós masszát és fakanállal keverjük csomómentesre. 
  5. Végül borítsuk bele a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 30 percig. (Ha nem szeretnénk, hogy a közepe krémes legyen, akkor süssük tovább, de szerintem itt a krémessége a legjobb. )
  7. Ha kihűlt a tészta olvasszunk a tetejére csokit.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési idő: 30 perc

Forrás: ITT

Jó étvágyat hozzá:) 

------------------------------------------------------------------------

Really delicious creamy chocolate cake.

Ingredients:
  • 120 g cocoa (I used 60 g non sugar and 60 g sweet)
  • 150 g butter
  • 300 g sugar
  • 120 g flour
  • 6 eggs
  • 1 dl oil
  • 2 teaspoon vanilla roma
To the top:
  • 70 g chocolate
Directions:

  1. Melt the butter, then stir the cocoa.
  2. In a bowl mix the eggs with the sugar and the vanilla aroma.
  3. Then add to this mixture the flour and the oil.
  4. Pour the cocoa-butter micture to egg mixture, and stir it well.
  5. Then pour it to the pan lined with baking paper.
  6. In a preheated oven, on 180°C bake it for 30 mins.
  7. If the cake cooled down, cover with melted chocolate.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 30 mins
Baking temperature:180°C

Bon appétit!

6 megjegyzés:

  1. Durva! Igazi ragacsos, tömör gyönyör :)) Viszont egy ötlet, ha nem veszed zokon: én már régóta hanyagolom a Rama-t a süteményeinkből. Sokkal több káros anyag van benne, mint hasznos. A vaj ráadásul még finomabb is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fúú egyik kedvenc csokis süti.:)
      És milyen vajat szoktál használni? Sima vajat vagy teavajat?:) Vagy lehet jobb lenne a kókuszzsír? :/
      Köszi a tanácsot!:)

      Törlés
    2. Teavajat használok, bármilyen megfelel, amit a boltban találsz. A magyar és a bakonyi a két kedvencem. Kókuszzsír is jó, de azt nehezebb beszerezni. Én a fondantos torták alá is vajas krémet kenek, teljesen sima felületet ad, és egy kis vaníliával megbolondítva az íze sem olyan gejl - 1x próbáltam vajkrémet margarinnal, hát uuuh :)

      Törlés
    3. Köszönöm a tanácsot!!:)
      Mostanában én is elég sok receptnél teavajat használtam, fincsi volt!:)
      Ó pedig valahol láttam egy hirdetést, hogy kilóra lehetett venni kókuszzsírt, de már nem emlékszem rá.. :S
      Na igen, margarinos krémeket én sem szeretem.. :D Én mindig baracklekvárt szoktam alá kenni:)

      Törlés
  2. Egyszeru es nagyon puha finom csokis suti! En is vajjal keszitettem ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy ízlett!:)
      Már én is áttértem rá:)

      Törlés