2013. március 30., szombat

Somlói galuska




Hozzávalók:
Tészta:
  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 0,5 cs. sütőpor

Hab
  • 1 l habtejszín
  • 12 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1,5 cs. habfixáló

Csoki
  • 0,5 kg cukor
  • 1 dl víz
  • kakaó (annyi, hogy szép csoki színe legyen)

Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóiból készítsük el a piskótát.
  2. Ha kihűlt daraboljuk apró kockára.
  3. A tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor kezd keményedni adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  4. A csokihoz keverjük össze a hozzávalókat, majd főzzük sűrűre, kb 10-12 percen át.
  5. A tál aljára rakjunk egy kis tejszínhabot, lazán rakjuk le a piskóta darabokat, majd locsoljuk le csokival. 
  6. És folyamatosan rétegezzük ebben a sorrendben. A végén zárjuk le tejszínhabbal.
  7. Hűtőben tároljuk.

Nehézség: könnyű
Sütési idő: 30 perc (tűpróba!)
Sütési hőfok: 180 °C
Elkészítési idő: kb 1 óra

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

  1. nagyon szuper amiket csinálsz de ez nem somlói
    Az igazi somlói 3 fele piskótából áll: vaníliás, kakaós és diós
    De sajnos az olcsó éttermi maradék vagy egyszerű egy piskótás változat kezdi kiszorítani az igazit és egyre kevesebb helyen található
    És tört dió és rum v janaikai rum aroma ami kell bele és az elhanyagolható mazsola :)

    VálaszTörlés