2013. május 15., szerda

Epres baileys-es csokoládékehely




Gyönyörű eprek lapulnak (vagy lapultak) a hűtőben, viszont az ízük nem volt annyira mesés, így úgy gondoltam, hogy csinálok gyorsan egy kis pohárkrémet. Az elején azt hittem, hogy a sok tejszín miatt nem fog ízleni, de kellemesen csalódtunk, ugyanis nagyon finom volt. Még másnap is tökéletes íze volt!:)


Hozzávalók (6 pohár):
Csokis réteg:
  • 4,5 dl habtejszín
  • 0,5 cs. habfixáló
  • 2 ek Baileys
  • 120 g tejcsokoládé (vagy étcsokoládé)
  • 50 g cukor

Tejszínkrém:
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló

Eperzselé:
  • eper
  • 1 cs. tortazselé
  • 2-3 ek cukor
  • víz

Elkészítés:
  1. A csokiréteghez 1,5 dl habtejszínt forrósítsunk fel, majd a csokit, a Baileyst és a cukrot kavarjuk el benne, majd hűtsük le.
  2. A maradék 3 dl habtejszínt verjük kemény habbá 0,5 cs. habfixálóval, majd kavarjuk össze a csokis krémet és a kemény habot. Majd ezt kanalazzuk a tálka aljába.
  3. Az eperszeletekkel rakjuk körbe a kehelyfalát.
  4. A tejszínkrém hozzávalóiból verjünk kemény habot, majd kanalazzuk a csokikrémre.
  5. A zselét a tortazselé utasításai alapján készítsük el.
  6. Az apróra vágott epret rakjuk a kehely tetejére, majd a kész zselét öntsük rá.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra

Jó étvágyat hozzá!:)

Forrás: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése